網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

jkswoo 發表於 17-7-21 12:56
最方便可考慮香港開一卡兩號,最平十一蚊一個月,返大陸上網唔駛翻牆又上到facebook youtube
...

聽講一咭兩號已經冇得再買

大宅

louis7020 發表於 17-7-21 12:59
聽講一咭兩號已經冇得再買

香港聯通有得開plan, 用信用卡俾錢免隧道費,加送張百佳coupon

大宅

中國移動:GSM(2G) / TD-SCDMA(3G) (香港買到的3G手機只可以在中國移動的2G網上使用)
中國聯通:GSM(2G) / WCDMA(3G) (香港買到的3G手機可以在中國聯通的2G網和3G網上使用)
中國電信:CDMA 1X(2G) / CDMA 2000 EVDO(3G) (香港買到的3G手機不可以在中國電信的2G網或3G網上使用)

大三元卡係香港機上無用
中移動返大6只用到 2g

最好仲用返聯通!

男爵府

mandy952 發表於 17-7-21 10:42
因為之前冇幾蚊個月嘛

係咩?原來新嘢黎。但係而家仲有人趕頭趕命,即日來回廣州做實名同身份確認。真係諗爆頭都諗唔明。係咪唔識計算術呢?

男爵府

sohato 發表於 17-7-21 13:55
中國移動:GSM(2G) / TD-SCDMA(3G) (香港買到的3G手機只可以在中國移動的2G網上使用)
中國聯通:GSM(2G) / ...

我中移動在深圳係用到4G的。

複式洋房

frombetter 發表於 17-7-21 15:39
係咩?原來新嘢黎。但係而家仲有人趕頭趕命,即日來回廣州做實名同身份確認。真係諗爆頭都諗唔明。係咪唔 ...

去深圳幾錢,去番禺幾錢,如住九龍,只是相差30左右
時間,番禺坐車來回和深圳比是共多2個鐘,但實名排隊等幾分鐘便埋櫃檯,深圳等1-2個鐘才到櫃檯,其實相差唔大

在1年用唔到幾次卡主來看,現在只是時間問題,2年內改收費,蝕,過2年便已回本,之後笑到2037

琥珀宮

frombetter 發表於 17-7-21 15:39
係咩?原來新嘢黎。但係而家仲有人趕頭趕命,即日來回廣州做實名同身份確認。真係諗爆頭都諗唔明。係咪唔 ...

長遠計始終都係從化咭平,尤其唔係成日甚至唔會返大陸嘅人,只用黎收信息

男爵府

akgoo 發表於 17-7-21 16:03
去深圳幾錢,去番禺幾錢,如住九龍,只是相差30左右
時間,番禺坐車來回時間共多2個鐘,但實名排隊等幾分鐘 ...

其實你以為坐巴士去番禺來回兩小時,你真係未去過囉。

男爵府

mandy952 發表於 17-7-21 16:04
長遠計始終都係從化咭平,尤其唔係成日甚至唔會返大陸嘅人,只用黎收信息
...

一個月幾蚊月費仲唔夠平?上一次廣州車費夠交一年月費。兼且下次因為種種原因又要再去又點計?之前在深圳實名都以為係安枕無憂,而家咪又有新龍門?利申先,我都有張從化卡,仲用得未停我。

複式洋房

frombetter 發表於 17-7-21 16:13
其實你以為坐巴士去番禺來回兩小時,你真係未去過囉。..
[size=19.1722px]講是同深圳計,共計是多2個鐘左右

複式洋房

frombetter 發表於 17-7-21 16:17
一個月幾蚊月費仲唔夠平?上一次廣州車費夠交一年月費。兼且下次因為種種原因又要再去又點計?之前在深圳 ...
根本一開始是自己呃自己,深圳實名網頁寫是已登記,廣州做是寫已審核,清楚寫出分別。

大宅

其實尼D着數只係未炒上來之時先有

現在淘返來成本都過佰人仔,加埋上去車錢要兩伯

中移動飛享都係8蚊一個月,搞松花咭既錢够俾 15 個月

我估電信公司全實名後,就係迫 3g 上 4g ,尼D白吃咭肯定要加年費!

如手上無咭,每月食少個包養往個大種乞兒算罷啦.

大宅

回覆 akgoo 的帖子

其實都奇,唔知點解個個都去深圳實名,我淘張卡番黎,幾個賣家都係話要廣州實名,深圳實名佢地唔保証

男爵府

frombetter 發表於 17-7-20 22:42
我就係咁做。在深圳出左張卡,然後去銀行更新。

其實我唔明啲人點解咁努力去保留張從化卡。深圳買過張咪得 ...
請問要直接去中移動営業廳出咭,定係在羅湖口岸D 舗買張咭先,再去営業廳實名?
同埋出咭時要留意什麼? 謝謝
我住種花家

男爵府

sheenaho 發表於 17-7-22 11:29
請問要直接去中移動営業廳出咭,定係在羅湖口岸D 舗買張咭先,再去営業廳實名?
同埋出咭時要留意什麼? 謝謝
...

直接去中移動嘅溝通100出卡,做埋實名同認證。價錢就,飛享日租卡,¥55,平靚正。

大宅

frombetter 發表於 17-7-22 12:16
直接去中移動嘅溝通100出卡,做埋實名同認證。價錢就,飛享日租卡,¥55,平靚正。
...

有冇得揀號碼?

男爵府

jkswoo 發表於 17-7-22 14:08
有冇得揀號碼?

上次我開卡時問佢畀我揀號,佢話我個號幾易記,咁我就冇追問佢了。咁我個號都算易記嘅。

男爵府

frombetter 發表於 17-7-22 12:16
...

溝通100 - 請問那間近國貿站? THX
我住種花家

男爵府

sheenaho 發表於 17-7-22 18:01

上網找的。不肯定是否正確。畀你參考。

大宅

sheenaho 發表於 17-7-22 18:01

國貿b 出口,農業銀行後面果幢天虹就有,響uniqlo隔離

首頁

尾頁

跳至