想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Lion_CJ 發表於 17-7-23 00:00
姊妹,我快40啦,我就係小產後4年都冇,睇西醫要求我照輸卵管,我係一個好怕痛嘅人,但朋友話照咗會易中啲 ...

有時真是唔明,你備孕足7 年?
輸卵管檢查我知好辛苦,我希望我捱得過。
IVF 都好痛嗎?我真是唔知

複式洋房

a

大宅

Lion_CJ 發表於 17-7-23 00:38

應該係結婚7年,頭一年唔太積極,初初以為一唔避就會有,第 ...

那可能要補下身,祝福你身體健康,再有BB.
四年也不是短,禱告紀念,願神(emoji)福

複式洋房

breadmother 發表於 17-7-23 00:41
那可能要補下身,祝福你身體健康,再有BB.
四年也不是短,禱告紀念,願神(emoji)福
...

多謝你。願主都賜福與你,並按祂時間表賜給你們可愛小寶寶。又讓你知道在備孕期間,你並不孤單,神與你同在。

大宅

Lion_CJ 發表於 17-7-23 11:30
多謝你。願主都賜福與你,並按祂時間表賜給你們可愛小寶寶。又讓你知道在備孕期間,你並不孤單,神與你同 ...

Amen

大宅

breadmother 發表於 17-7-22 11:26
由於有信仰,時刻都會反復問神為什麼其他JM 一結婚就有?偏偏我未有?是否神的心意覺得我冇較合適?還是我 ...
樓主:希望你在呢段期間更體會到天父對你的厚愛。
早年,我無法說服丈夫家中增添成員,我的睇法係上帝要你有就就有, 但唔應該用避孕或經濟的壓力去拒絕神的計劃。我傷心過,但同樣學習到夫婦就應該以丈夫為首,我更深信孩子健康成長有賴良好的夫妻關係。

大概三年前, 我丈夫改變主意.......(個刻我沒有半點高興,因為個時已經係高齡)。短短半年有吵架, 有流淚, 但並無破壞夫妻俩的關係。呢D都係天父看在眼裏, 一切都在祂計劃裏。

這幾年都試過IUI、中醫......, (只差IVF未試)但通通失敗。但我更見丈夫對我的愛,沒有半點埋怨、投訴,反而對我比以前更好。我相信呢D都係恩典。正如經上說, 有長進又有喜樂。

雖然我未必有孩子的家庭,但上帝無叫我絕望,因為佢為每個人寫下最美好的人生計劃。正因為我沒有孩子的負擔,我和丈夫因著自己興趣、能力自由身咁參與更多教會活動、短宣。我得到的愛絕不會比當一個媽媽的愛少。

BTW, 我有三盒"金秀兒排卵檢測試劑 促黃體激素診斷試紙盒",不過......本年即2017年11月有效。
有需要的姊妹可PM, 可以東鐵沿線面交或郵寄。(要一盒、兩盒又得)

大宅

junzi_HK 發表於 17-7-23 14:21
早年,我無法說服丈夫家中增添成員,我的睇法係上帝要你有 ...

感恩你感到天父的愛與恩典

子爵府

GIG2017 發表於 17-7-22 13:19
回覆 breadmother 的帖子

我今年結婚就來第七年,相信我曾經的困惑,我的掙扎也不會比你少. 一路走來,我 ...

多謝你的分享,令我從中明白神的安排多了。我試了已五年多,三年前小產了之後一直也沒有。之前一直抱着順其自然,但這幾個星期開始常常問神為何不給我、其他朋友剛結婚又即刻有,就係我無。也有懷疑是否自己做了乜嘢神唔想比我…… 睇了你的分享覺得自己信心真的不夠。我要更加順服神、交託給神。

別墅

Lion_CJ 發表於 17-7-23 00:03
明白,我好怕痛好驚。而且有2個不同朋友做咗IVF,出世的孖B其中一個有學習障礙,專注力不足,所以我信心好 ...

是的,有小朋友又會有不同的煩惱。有神的恩典,還有愛錫自己的老公,已經好幸福!

你曾經自然懷孕,我覺得仍有機會的。(我自己從未試過自然懷孕。)

祝福你,相信神會安排最好的給你和你先生。

大宅

breadmother 發表於 17-7-22 11:26
由於有信仰,時刻都會反復問神為什麼其他JM 一結婚就有?偏偏我未有?是否神的心意覺得我冇較合適?還是我 ...

好高興見到呢個pg.我之前/現在都係靠住神嘅力量支持落去。我是慣性x產的,不提共有幾次,怕我嚇親大家。第一次真的很傷痛,都問神,點解係我?之後再次x產後去做咗好多檢查,最後check到免疫系統問題,經醫生治療後都仲係x產,真的有唸過自殺,因為傷心,加上覺得自己對唔住老公,老爺奶奶(仲記得第一次x產手術後,還在病床上同佢地講對唔住)。但係神比我果種力量去面對,令我堅持,不斷禱告,跟小組姐妹提到,大家也為我祈禱。神出人意料的平安。我繼續去搵方法,去埋深圳治療(之前的確好擔心,不過我同老公工作上都好難成日飛台灣治療)....最後終於如願以償,感恩的,神賜上我的兒子(之間拕的每一天都很擔心害怕,但我只能禱告,相信,交比神)

生咗之後其實都想生多一個,也跟著之前的方法去做,都唔成功。但係,我同自己講,繼續禱告,唔好放棄..

我覺得有醫學嘅科技,ivf也不是問題。神必眷顧,帶領,保守。

為著大家一班想做媽媽嘅姐妹禱告。
兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎是他所給的賞賜。

複式洋房

junzi_HK 發表於 17-7-23 14:21
早年,我無法說服丈夫家中增添成員,我的睇法係上帝要你有 ...

姊妹,如果仲有,我想要一盒促黃體試紙,謝謝你。

大宅

chanchan12 發表於 17-7-23 18:21
好高興見到呢個pg.我之前/現在都係靠住神嘅力量支持落去。我是慣性x產的,不提共有幾次,怕我嚇親大家。第 ...

謝謝你的分享,相信你所受的不會比我們少。感恩神賜你產業,希望你再有。繼續倚靠

伯爵府

2018復活節勳章

breadmother 發表於 17-7-23 21:11
謝謝你的分享,相信你所受的不會比我們少。感恩神賜你產業,希望你再有。繼續倚靠
...

我都等待主既安排

大宅

曾經我非常掙扎 行IVF LI 步, 當醫生話自然既機會只有細過1% 既時候(係我同老公都有D 問題),我不停問點解係自己, 點解人地話有就有, 點解無PLAN 又生到孖B, 身邊既人一個又一個有左, 我一次又一次既失望.

經過2年既考慮, 睇中西醫, 終於6月開始 IVF. 一開始之後所有野都好似上帝在開路, 一切都好順利. GRADING / 發展 亦唔錯.

宜家等M 到就放FREEZE左既返入去.

曾經我非常掙扎, 一宜轉牛角尖, 不停埋怨上帝點解要俾D咁既考驗我? 我只係想好似正常人一樣生BB.
但我踏出第一步 做IVF, 上帝一直在保守,一切都比我想像順利得多, 宜家我諗返, 其實如果我自己都唔行前一步, 上帝又點幫我呢?

願做緊IVF OR 考慮做既姐妹一齊加油~ 一定一定會成功!!!!

大宅

gelawla 發表於 17-7-24 09:48
曾經我非常掙扎 行IVF LI 步, 當醫生話自然既機會只有細過1% 既時候(係我同老公都有D 問題),我不停問點解係 ...

謝謝分享!我都覺得上帝會用不同的方法賜下產業。等你好消息god bless you

大宅

gelawla 發表於 17-7-24 09:48
曾經我非常掙扎 行IVF LI 步, 當醫生話自然既機會只有細過1% 既時候(係我同老公都有D 問題),我不停問點解係 ...

我今天ivf開針。想問你抽咗幾多粒卵?最後成績如何?

大宅

回覆 hellowbb 的帖子

我本身多LONG, 一用藥谷左2x 粒 , 最後有1X 個胚胎, 一半DAY3 FREEZE左, 另一半發展到DAY 5.
打針過程 比我想像中順利, 我叫老公幫我打.

複式洋房

breadmother 發表於 17-7-24 11:51
謝謝分享!我都覺得上帝會用不同的方法賜下產業。等你好消息god bless you
...

各位姊妹,加油呀!送呢首歌比大家

信心的等待

明天怎麼你還是不知道
越想得到的總會得不到
人生就像一片雲霧
出現少時就不見到
何必計較那得失終老
在這幽谷之中我宣告
不必怕因有你同在
別人笑我為甚麼等待
因我知道盼望因你而來
耶穌捉緊我雙手有你的恩典我便足夠
讓我可清心見你面使我必得見光
耶穌捉緊我雙手仰望那財寶在天上
愛慕神的 抱著平安
感謝你為我所編寫的一切
耶穌捉緊我雙手有你的恩典我便足夠
讓我可清心見你面使我必得見光
耶穌捉緊我雙手仰望那財寶在天上
愛慕神的 抱著平安
感謝你為我所編寫的一切

https://www.youtube.com/watch?v=mGz7lC7svfE

複式洋房

回覆樓主

我40歲祈禱多年也沒有,身邊朋友話神的時候未到,到了就會給你一個孩子。不要放棄我同老公一直祈禱等到神的應許。朋友介紹呢本書比我Amazon有得買。

男爵府

回覆樓主

結婚第一年要過二人世界 到第二年認為自己準備好就試 好幸運第二cycle就中左 好感恩條路咁順利 點知9週發現冇心跳小x左 當時係傷心但都感恩 我睇到我老公好錫我 ...抖左四個月後再試....個個月都失敗 就開始睇中醫 做運動 針灸 艾灸 驗輸卵管 戎口 等等 如是者二年都冇聲氣 已經38了 每晚禱告求神賜我bb 吾知幾時突然領略到未係時候 就冇刻意再做d 咩 就只是煲下有益既湯水 每晚祈禱等神既意旨 知道神會係適當既時候會賜給合適既 果大半年我吾再心急 好有奈性咁等待 但都徘徊係ivf既諗頭...期照排 排到16年12月打算到時再決定做定吾做,神既恩典係16年既9月再賜比我 17年5月尾(已經39歲)生左仔仔了,感恩係懷孕期間一直好順利 只是林生前有點問題要緊急開刀但最後都母子平安。 當我認為平平安安既時候 仔仔第五週中左甲型流感 嚇到我死 好驚神要收返仔仔 好驚有並發症 好恐懼好無助 吾明白神點解要係bb咁細既時候比個咁重既病比佢比咁大既考驗我 每天求神親手治癒仔仔 求神吾好收返佢 再次感恩仔仔剛剛康復出院 繼續求主賜我們一家平安 健康 喜樂

未有既姊妹你們繼續奈心等候神既恩典 相信神會係適當時候就會賜給

首頁
12345...7

尾頁

跳至