網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

急問,想係香港寄退貨給賣家。體積只係一個小信封。有咩速遞公司會做? 第一次要退貨。謝謝

子爵府

littlemonkey 發表於 17-7-27 17:37
急問,想係香港寄退貨給賣家。體積只係一個小信封。有咩速遞公司會做? 第一次要退貨。謝謝 ...
Please check pm

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆樓主

我都想知,一件衫來到根本顏色唔同,點退貨返大陸?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

funbi0816 發表於 17-7-27 22:05
我都想知,一件衫來到根本顏色唔同,點退貨返大陸?

睇吓貨品價值多少, 因為雖然在深圳寄回, 運費會平D, 但退貨過程/手續煩複, 可免則免.

1. QQ 賣家講出問題, 當佢ACCEPT 你退貨退款, 你就可以退款/退貨.

2. 申請退款/退貨, 說出理由同上傳照片.

3. 等SELLER ACCEPT (SELLER 唔REJECT 你的申請, 就要等SYSTEM 自動ACCEPT 好似要成7-14日)

4. 申請自動ACCEPT 咗個退款/退貨申請, 就可以寄出退貨. 寄貨單要拍照, 上傳照片作證明.

5. 等SELLER CONFIRMS 已收到貨物. (SELLER 唔CONFIRM 你的申請, 就要等SYSTEM 自動ACCEPT 好似要成7-14日).

6. SYSTEM 自動ACCEPT 貨物收到, 又係等SYSTEM 自動退款 又係約5-7日.

以上係交易成功後的退貨申請, 交易未成功退貨應會無咁煩.

首頁

尾頁

跳至