懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

前日係東區照完唐氏,醫院好好咁話有期幫我約埋照結構。但我唔係高齡產婦,而東區都講明而家係要自己出去照。有冇媽媽有類似情況發生過? 另外保障起見我仲需唔需要出去book定其他診所做好呢?

大宅

mozigar 發表於 17-7-29 08:50
前日係東區照完唐氏,醫院好好咁話有期幫我約埋照結構。但我唔係高齡產婦,而東區都講明而家係要自己出去照 ...

我不是高齡都係一樣情況,我亦有再出去私家照多次,祝一切順利

洋房

回覆 miracle_baby 的帖子

唔該曬咁你係醫院照個次會唔會送張相比你架?

別墅

前日係東區照完唐氏,醫院好好咁話有期幫我約埋照結構。但我唔係高齡產婦,而東區都講明而家係要自己出去照 ...

我都係有係東區照結構,都唔係高齡嘅朋友。

你慎重的話可以睇埋私家拎多個意見。但我個陣就無再出去私家照。

我係政府照完係無相,仲有係照2D only. 如果你希望係有bb樣睇下,4D個一種,要私家先有。

大宅

mozigar 發表於 17-7-30 11:08
回覆 miracle_baby 的帖子

唔該曬咁你係醫院照個次會唔會送張相比你架? ...

政府醫院嗰次冇相㗎

別墅

我想請問東區醫院比你照結構的期是講明係結構還是只是超聲波?我之前去照唐氏佢比多左個期我照超聲波,我唔知那個就是結構還是因為我有些特別情況佢比我照多次超聲波....

別墅

GIG2017 發表於 17-8-4 14:40
我想請問東區醫院比你照結構的期是講明係結構還是只是超聲波?我之前去照唐氏佢比多左個期我照超聲波,我唔 ...

張覆診紙係咪寫產前專注超聲波呀?我都係呀, 但我當時問姑娘佢話係照結構黎架

別墅

Polar_bearbear 發表於 17-8-7 14:58
張覆診紙係咪寫產前專注超聲波呀?我都係呀, 但我當時問姑娘佢話係照結構黎架
...
係啊!明白曬,謝謝回覆~

民房

你地咁好, 有得照結構, 我都係東區, 不過佢叫我出去照

複式洋房

回覆樓主

我都係乜問題都無但五月照完唐氏咁啱有期,所以姑娘比埋七月照結構個期我。但我自己係政府照結構個期之後一兩日book多個私家做後備(以防政府照得麻麻同唔清楚)但so far照完政府,我同老公都覺得照得好仔細又無咩問題就cancel左私家個期啦~

別墅

Joannezwpopo55 發表於 17-9-21 09:54
我都係乜問題都無但五月照完唐氏咁啱有期,所以姑娘比埋七月照結構個期我。但我自己係政府照結構個期之後一 ...

我黎緊東區都有結構期,都諗緊出唔出去照多次。
我想問東區照左幾耐? 會唔會一路照一路仔細講解你聽? 係咪醫生照? 會唔會睇臍帶血流同胎盤功能等等?

別墅

回覆 yinyeon 的帖子

我照左大概20分鐘,是一個女醫生幫我照,都好耐心,有一邊照一邊解釋。我和老公覺得ok所以都cancel左個私家appointment. 但無你講的臍帶血,胎盤那些,那些是照結構的standard 東西嗎?我以為剩係看bb身體基本狀況(醫生都有看是否有胎盤前置問題)。我們覺得足夠,你看你自己要求吧。

別墅

同埋醫生有同我們影3D相。 我都有朋友成日同我講唔好去公家,公家唔好,但我個人感覺幾好,so far 我遇到的醫生姑娘都好負責任,之前有一些狀況也是他們發現的(反而私家醫生無發現到),我都幾尊重佢地,唔覺得公家醫院有咩問題,可能每個人感覺唔同。

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

GIG2017 發表於 17-10-9 17:53

我照左大概20分鐘,是一個女醫生幫我照,都好耐心,有一邊照一邊解釋。我和老公覺得o ...
我上年個時好hea呀個男醫生所以同一間醫院都要撞邊個醫生
但免費有得照咪照下囉

別墅

GIG2017 發表於 17-10-9 17:53

我照左大概20分鐘,是一個女醫生幫我照,都好耐心,有一邊照一邊解釋。我和老公覺得o ...

咁你呢個又幾好,20分鐘又講解都算係咁。我都其實好多時覺得政府係ok, 不過睇你彩數遇到咩醫生,因為以前聽過是姑娘照,覺得好兒戲,明明出面好多要有母胎學專科先會幫人照,諗唔明政府點解姑娘都可以照…

別墅

我唐氏是姑娘照,我自己都覺得都幾詳細,之前講發現有一些unexpected 的情況就是姑娘照出來,我覺得佢都幾好。不過之後佢搵上面jm講那個男醫生再照confirm,就好快看左兩下,又唔係講好多嘢。但聽講個男醫生係高級醫生來,可能佢性格係咁掛,但應該佢識嘅嘢係多嘅。唔緊要啦,大家保持心境開朗,不要太緊張。唔放心就搵私家照多次囉,見多bb次都開心嘅。

珍珠宮

我高齡東區都冇結構比我照
我自己出去私家做左,
比返哂D相我,包4D,有report。

複式洋房

yinyeon 發表於 17-10-8 16:55
我黎緊東區都有結構期,都諗緊出唔出去照多次。
我想問東區照左幾耐? 會唔會一路照一路仔細講解你聽? 係咪 ...

我主要係一個男醫生負責照,有個實習生喺隔離學野咁。男醫生都講得好詳細啊,照左半個鐘但我bb塊臉背住鏡頭所以醫生叫我地出去行20分鐘左右再返去照。所以個日見bb都見左九個字左右啊

男爵府

我都係東區照結構,想問你地係咪有得照結構既都係入左助產士小組?

別墅

回覆樓主:

請問你地最初排期時,姑娘部話而家東區冇得照結構? 但最后有?

首頁

尾頁

跳至