用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
10oC.64%

義工

家庭理財 今日: 8|主題: 38431

跳至
如果我冇用信用卡同賭博, 我實可以儲得更多錢

別墅

國民生產總值:653

我依家開始, 出街只帶50蚊現金, 一張普通八逹通同身份證日日會帶飯, 唔會買樽裝水, 帶水壼出街, 唔會買零食
唔會再幫襯馬會同澳門賭場
目槱2017/9/2-2018/9/1 儲到10萬港幣一年啦
我2017/9/2出黎返工, 到今日為止成副身家竹得$60750, 太少了
我24歲

王國熱話
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
有沒有人自己影証件相, 能成功在網上續到...
家居寬頻
外置硬碟機推介

別墅

國民生產總值:653

我2016/9/2 出黎返工先啱

子爵府

國民生產總值:11142

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

工作了一年,6萬幾saving都唔算好少,都要視乎你搵幾錢一個月,要比幾多家用,加油

伯爵府

國民生產總值:19570

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

都唔算少了!繼續努力啦!年輕人

大宅

國民生產總值:2202

BKXmas勳章

回覆樓主:

沒有拍拖?這樣人生沒有樂趣喎!又唔洗咁慳

但我都支持你

大宅

國民生產總值:2391

BKXmas勳章

回覆 hin123456 的帖子

年青人努力, 賭博戒左, 就千祈唔好再點, 除時輸身家。努力工作儲既錢係最珍貴。24歲, 大把前途, 加油!

複式洋房

國民生產總值:483

戒賭過程真係唔容易!! 要堅持,欣賞你

珊瑚宮

國民生產總值:106877

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

hin123456 發表於 17-8-7 02:52
我依家開始, 出街只帶50蚊現金, 一張普通八逹通同身份證日日會帶飯, 唔會買樽裝水, 帶水壼出街, 唔會買零食 ...

24歲現在開始努力儲蓄,完全不遲~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

國民生產總值:106877

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

其實介賭好容易,賭馬就似做蝕本生意,100蚊賣出去收反70 (抽水),一定輸硬~

數學上/事實上,做庒一定嬴硬~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

國民生產總值:2987

BKXmas勳章

回覆樓主:

定立規律. 慢慢從外面了解其他人成功的規律. 面子會阻住搵食. 有錢賺1蚊都食. 今日可能20 x 1蚊. 明天可以10000 x 1蚊. 所有野都是累積. 1件貨/事賺1蚊唔做. 就無機會做十件百件千件萬件

大宅

國民生產總值:1444

BKXmas勳章

信用卡係應該駕馭, 唔係逃避
八達通, 月供股票, 淘寶, 日常買野通通可以儲分點解唔儲?
D分用黎換券OR買野當錢洗
仲有分期係借而家既錢還貶值既錢(雖然時間太短作用不大)
對於理財黎講信用卡實在是好物
*借錢梗要還

大宅

國民生產總值:1549

BKXmas勳章

回覆樓主:

你可以考慮供股,每每扣數洗少D

大宅

國民生產總值:3374

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實一年儲十萬當真唔算難,我都行左哩個方法幾年,人工都係萬左右,加油,齊齊努力,24歲有哩個行為有錢途,keep住呀。
儲多幾年,就會就會識得點鬆動食得好又儲到錢,去個旅行都唔影響儲錢方案,最緊要 唔好畀股票誘惑到,賭博的0野就自己唸啦。

伯爵府

國民生產總值:19052

BKXmas勳章

回覆樓主

加油

複式洋房

國民生產總值:385

BKXmas勳章

為自己訂目標,用方法好好執行。
訂每月要儲幾多,才決定每月點用錢。

儲錢三角

別墅

國民生產總值:816

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果當年我無買樓,而家唔會有層供斷嘅樓。

子爵府

國民生產總值:11758

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

24歲算好識諗啦!
繼續努力

大宅

國民生產總值:3077

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

錢搵錢快過人搵錢,諗吓D錢點投資。

男爵府

國民生產總值:5873

BKXmas勳章

kfc7464 發表於 17-8-21 00:30
其實一年儲十萬當真唔算難,我都行左哩個方法幾年,人工都係萬左右,加油,齊齊努力,24歲有哩個行為有錢途 ...

唔好畀股票誘惑到,有時辛苦儲返黎,輸鬼左落去股票

複式洋房

國民生產總值:483

回覆 hin123456 的帖子

樓主以前有賭開 而家戒左?真係好唔容易戒... 如果怕一個人做唔到,可以搵下戒賭服務幫手喎~~
賭債要還,都幾辛苦架...

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎