親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

今次遊新加坡,去咗 snow city、adventure cove waterpark 摸海豚和餵魔鬼魚,全部都唔比自己帶相機入去影相,而佢地會幫你影,之後比錢買,好彩佢地影幾多,都會比返 soft copy 你,雖然貴,無幾何啦,睇返相都開心嘅

大宅

聽朋友講新加坡好悶,心大心細唔知去唔去好,你玩左幾多日?

別墅

wn_555 發表於 17-8-7 12:13
聽朋友講新加坡好悶,心大心細唔知去唔去好,你玩左幾多日?

6日5夜,早上8:00機去,晚上6:30機返,市區住3晚,聖淘沙住2晚,今次無去 legoland,一定會再去新加坡玩。
我阿囡9歲玩得勁開心

wcpcelia    發表於 17-8-8 15:29

大宅

回覆 wn_555 的帖子

有小朋友的一定唔會悶
我朋友個仔8歲,去過四次。

我阿仔四歲,去過兩次,又話出年要再去。

基本上sentosa 都好多野玩!

男爵府

fhcfrankie 發表於 17-8-7 10:56
今次遊新加坡,去咗 snow city、adventure cove waterpark 摸海豚和餵魔鬼魚,全部都唔比自己帶相機入去影 ...

餵魔鬼魚,請問你去邊度book?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

子爵府

旻昊bb 發表於 17-8-7 13:07
回覆 wn_555 的帖子

有小朋友的一定唔會悶

冇錯,以前好抗拒去,同小朋友去真係好唔同
Hi

男爵府

今次遊新加坡,去咗 snow city、adventure cove waterpark 摸海豚和餵魔鬼魚,全部都唔比自己帶相機入去影 ...

買相大約幾錢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

老實講新加坡真係唔特別... 睇景只係城巿一個, 玩又唔係非常特別. 不過有小朋友一齊去, 陪佢地去玩消磨時間都好.

別墅

LuckyGirl 發表於 17-8-7 15:49
餵魔鬼魚,請問你去邊度book?

餵魔鬼魚在 adventure cove waterpark 內,去到門口先到先得即日預約

別墅

yiuki 發表於 17-8-7 17:27
買相大約幾錢?

買摸海豚相有3種價錢,分別SG$200, 250和300,買相後全部相的 soft copy 都會給你。
而餵魔鬼魚就SG$35 一張相連相架,另加數十元就有全全部相的 soft copy。

男爵府

fhcfrankie 發表於 17-8-7 22:48
買摸海豚相有3種價錢,分別SG$200, 250和300,買相後全部相的 soft copy 都會給你。
而餵魔鬼魚就SG$35 一 ...

$200, $250, $300 有幾多張相?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

別墅

LuckyGirl 發表於 17-8-7 23:35
$200, $250, $300 有幾多張相?

200兩張連相架,300五張連小相薄,300有十張連相薄。總之你買任何價錢,都會把全部影過的相的 soft copy 給回你

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

如果我兩個fmaily去,可計同一group嗎?即用SG$200就可買哂兩個family所有photo soft copy 嗎?

別墅

joycewsm 發表於 17-8-8 07:56
如果我兩個fmaily去,可計同一group嗎?即用SG$200就可買哂兩個family所有photo soft copy 嗎?
...

要睇你們兩組家庭共有多少人,因為餵海豚每一組最多只是6人,如不超過,就可以,而報名時不要分開訂

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

我都有買相
但有時同人講會㑭人笑
我又唔覺有問題,影得靚又㑭得起,何樂而不為?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果陪小朋友去就好玩
唔係只有大人去既話就真係好一般, 食唔平, 住唔平, 除左乾淨啲之外, 真係去左兩次, 要我再比錢會再去

別墅

lovelybaby2015 發表於 17-8-8 10:03
我都有買相
但有時同人講會㑭人笑
我又唔覺有問題,影得靚又㑭得起,何樂而不為?

是呀,有個回憶幾好呀

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

fhcfrankie 發表於 17-8-8 08:22
要睇你們兩組家庭共有多少人,因為餵海豚每一組最多只是6人,如不超過,就可以,而報名時不要分開訂
...
非常清楚,明白了,謝謝你

子爵府

想問下snow city 好玩嗎?可以介紹一下嗎?

別墅

Q10 發表於 17-8-11 14:21
想問下snow city 好玩嗎?可以介紹一下嗎?

內裏有3至4條適合小朋友的滑梯玩,也有一些用雪砌的公仔給大家影相,另外主要有一條幾層樓高的斜道,坐住水泡從高滑下去,好剌激好好玩。而每個位置都有工作人員替大家影相,因為我們是不可以帶相機入去。我們2大1小入場費是SG$71,另買相費用是SG$88,但你買完後,就算無比錢買的相,都會全部比返 soft copy 你,所以下次去我一定要求工作人員幫我哋勁影相。都幾高消費㗎,差不多要成千蚊港幣。

首頁

尾頁

跳至