用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 14|主題: 83552

我係一個乳癌康復者,但老公唔比我餵母乳

別墅

國民生產總值:511

我係一個癌症康復者,係早幾年前患過乳癌不過已經好返,早幾個月發現
有咗bb,我同c6都好開心,,但之後c6成日就好緊張,擔心我身體有事,.......
例如我本身好想比bb食母乳,不過就未問醫生得唔得,但99話我身體唔好加上餵人奶
會加重身體既負擔,上次同c6傾完佢就唔贊成我餵人奶............
其實我知佢好錫我,但聽完有啲唔開心,成日凝住係咪因為之前個病

王國熱話
我倆的新結婚對戒之錯有錯着
今日系囝囝生日呀
好開心
攞分日

伯爵府

國民生產總值:15484

BKXmas勳章

回覆樓主

檢查過已康復,而醫生都覺得你可以餵人奶的話。
我支持你餵呀!

大宅

國民生產總值:3543

都係自己鑽左牛角尖姐
記我唔好太過介懷同放係個心度
你心情會好影響BB同自己
記住你已經好返晒唔好再諗返轉頭啦

伯爵府

國民生產總值:15403

BKXmas勳章

唔好太緊張係咪可以餵人奶
量力而為, 人奶媽的確會辛苦啲
我諗你老公擔心你身體多啲
重點係要有健康先可以比無限既愛比bb

子爵府

國民生產總值:10571

BKXmas勳章

餵人奶係會辛苦啲,你c6都係為你好,驚你坐月無得休息啫,加上而家啲奶
粉都係參照母乳去做, 都差唔多既

大宅

國民生產總值:1091

呢度有好多jm都係part time mum,佢地都好想餵人奶但最後揀左d母乳代替品幫手
jm你唔使咁擔心啦

子爵府

國民生產總值:12734

BKXmas勳章

餵母乳真係好辛苦,我相信你老公都係擔心你先會有咁嘅提議
我覺得順其自然啦~

大宅

國民生產總值:2293

BKXmas勳章

回覆樓主

餵人奶真係好辛苦,我第一胎餵左兩年人奶。
第十個月黎返m後個人就好易病。
斷左奶先好返d

大宅

國民生產總值:3812

BKXmas勳章

回覆樓主

餵人奶真係好辛苦 我餵左幾星期 一日訓唔夠兩個鍾
到時生完你可以試下餵 太辛苦先算!加油呀!❤️️

別墅

國民生產總值:582

實邊D先係母乳代替品?.我c6都吾想我咁辛苦, 我都差吾多要返工,冇咁多時間了, 如果我由人奶轉喜寶得吾得呢?睇介紹味道係淡淡地吾甜..

男爵府

國民生產總值:6319

雞年勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

Elaine玲 發表於 17-8-7 11:47
我係一個癌症康復者,係早幾年前患過乳癌不過已經好返,早幾個月發現
有咗bb,我同c6都好開心,,但之後c6成日就 ...

唔好諗埋啲無謂嘢 , 開開心心做孕婦 。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎