用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 235|主題: 118503

最近成日曬,搞到皮膚啲色一撻撻

複式洋房

國民生產總值:236

返工逼住要曬,加上自己又夜訓,身體唔太好,皮膚好暗又好差,有冇人有辦法?

王國熱話
【活動結束】國王送你BIBI 秋冬新款運動鞋...
【活動結束】國王請你食冰皮月餅!(得獎...
【活動結束】國王送你《小企鵝大長征2》...
【活動結束】國王送你德國西門子三合一...

複式洋房

國民生產總值:368

搽防曬、早D訓,對症下藥,就係咁簡單

男爵府

國民生產總值:8283

BKXmas勳章

popochanc 發表於 17-8-7 12:14
返工逼住要曬,加上自己又夜訓,身體唔太好,皮膚好暗又好差,有冇人有辦法? ...

每日一定搽防曬,已經曬左就要每日再多d補濕!

大宅

國民生產總值:4350

BKXmas勳章

popochanc 發表於 17-8-7 12:14
返工逼住要曬,加上自己又夜訓,身體唔太好,皮膚好暗又好差,有冇人有辦法? ...
I suggested you to do the SOS mask which called ePure ar,I did twice a week when skin very odd and dry!

can buy in Citysuper for a try first,
if like sin buy from its website la~~

複式洋房

國民生產總值:236

回覆 dennora 的帖子

防曬我都有搽呀…但太陽幾毒你知架啦…早啲訓?話咁易咩

男爵府

國民生產總值:8283

BKXmas勳章

popochanc 發表於 17-8-8 18:18

如果毒太陽,係搽完要補先夠力呀!

象牙宮

國民生產總值:223938

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

popochanc 發表於 17-8-8 18:18

咁樣樣都唔做就冇計啦
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

國民生產總值:3584

good_pig 發表於 17-8-8 20:38
咁樣樣都唔做就冇計啦

x 2000

複式洋房

國民生產總值:192

回覆樓主

有無搽防曬?如果有,我諗你係老化角質太多,會搞到膚色不均,而且用護膚品都唔吸收
你可以試下用去角質產品,Lush磨砂同Lunamer更生閃亮精華都係我用過唔錯,Lunamer個支就温和好多,可以每日用,仲要有護膚功效,但真係要keep住用。Lush就快見效d,但真係有d傷皮膚既感覺,如果面容易敏感,皮薄就用Lunamer

禁止訪問

國民生產總值:1008

禁止訪問

國民生產總值:323

禁止訪問

國民生產總值:1080

複式洋房

國民生產總值:387

樓主都要注意保濕, 而家成日開冷氣訓會好乾, 如果bxx-oil有效都係好,油都可以保下濕鎖水

大宅

國民生產總值:3357

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主

早個禮拜我都曬完,返屋企即敷薏仁gel當厚madk用,連敷左幾日夠保濕就無暗啞,身都搽得唔好晒

複式洋房

國民生產總值:474

回覆樓主

唔好曬咁多係最佳做法
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎