用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家庭理財 今日: 4|主題: 38064

月供股有咩心水?

子爵府

國民生產總值:10938

好媽媽勳章 BKXmas勳章

未買過但想當儲錢,每月只可供$1000,各位有咩推介呢? 同埋邊間銀行好?我本身有恆生同HSBC儲蓄戶口,上恆生睇過股票選擇唔多,HSBC就多D,中銀就每月收$50, 好似唔抵咁。

王國熱話
請陪月定坐月餐?
產後便秘:\'(
產後痔瘡 未好返 可以食薑醋嗎
有人分享坐月餐湯嗎?

洋房

國民生產總值:70

HSBC 就免買入手續費, 供幾多就買幾多, 不過好似另外每個月收$25 存倉(月供OR 普通買入都要收)
BOC 就每個月收$50, 可用信用卡LOOK, 不過開頭不是1:1 , 不過佢地免存倉同埋代收股息手續費!

希望幫到你 ;)

民房

國民生產總值:4427

BKXmas勳章

用證券行會抵D
临界望穿明月 看一场雪
誓言永恒不灭 刻在心间
苦苦守候了三世情缘
夙愿一切如云烟
忘情之水难解心中那份思念

洋房

初學者用銀行方便D

子爵府

國民生產總值:11959

BKXmas勳章

keung_Stream 發表於 17-8-7 14:37
HSBC 就免買入手續費, 供幾多就買幾多, 不過好似另外每個月收$25 存倉(月供OR 普通買入都要收)
BOC 就每個 ...
已經有hsbc股票戶口,唔知點用月供股票購入股票作長綫,要唔要再搞咩手續先可以開通?

洋房

如果有HSBC股票戶口, 上網搞就可以
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎