用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 326|主題: 57351

唔知算唔算胎動?

複式洋房

國民生產總值:116

我差唔多18週了,琴日放工返屋企又嘔(可能天氣太焗&熱,d嘔又出番黎嘔完攤左響梳化,之後feel到右下腹彈下彈下,維持左一陣
今朝起身又係同一位置彈下彈下,請問係唔係胎動?
同埋點解只係響同一位置先feel到?

侯爵府

國民生產總值:20872

BKXmas勳章

回覆樓主

應該係了!我第一次都係感覺到彈彈下,之後就好似魚仔咁游水

複式洋房

國民生產總值:347

BKXmas勳章

回覆樓主

我果時都係咁,第一次覺得好神奇,以為自己幻覺

大宅

國民生產總值:4996

BKXmas勳章

mbahk 發表於 17-8-7 14:11
我差唔多18週了,琴日放工返屋企又嘔(可能天氣太焗&熱,d嘔又出番黎嘔完攤左響梳化,之後feel到右 ...

應該係,第一次胎動係好輕微咁郁下,遲下胎動就越來越強

侯爵府

國民生產總值:23858

BKXmas勳章

你feel耐小小,如果不斷有咁既感覺,應該就係

男爵府

國民生產總值:8630

BKXmas勳章

我差唔多18週了,琴日放工返屋企又嘔(可能天氣太焗&熱,d嘔又出番黎嘔完攤左響梳化,之後feel到右 ...

我14週開始覺得係同一位置彈下彈下,幾下就無,之後第二日會係同一個位又彈下彈下,彈到而家17週,都係同一個位

大宅

國民生產總值:1851

回覆樓主

初初係彈下彈下咁,好得意。之後會感覺強烈d,實在d。

複式洋房

國民生產總值:116

謝謝大家,有胎動感覺實在好多

水晶宮

國民生產總值:74622

BKXmas勳章

我都有呢樣感覺,好似金魚冒泡。

複式洋房

國民生產總值:173

我都唔係好識feel胎動,但間唔中會跳一下,唔知係唔係

複式洋房

國民生產總值:333

mbahk 發表於 17-8-7 21:22
謝謝大家,有胎動感覺實在好多

我依家先得13w,好想快d胎動

子爵府

國民生產總值:10834

BKXmas勳章

應該係,我第一胎好遲先明顯

洋房

國民生產總值:33

回覆樓主:

我都係18週左右開始feel 到, 真係好開心㗎第一次feel 到嗰陣

複式洋房

國民生產總值:292

我都係經常同一個位彈幾下, 好似又有D 規律, 感覺好似摸脈搏咁輕輕幾下~

我都懷疑係唔係我D腸o係度蠕動, 又或者係肚抽筋......
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎