用戶登入

找回密碼 | 註冊

21oC.67%

義工

產前產後 今日: 55|主題: 239313

QE 奶粉

複式洋房

國民生產總值:492

BKXmas勳章

請問JM 們,在QE 生,如果話會餵母乳,到時未上奶,醫院會吾會補奶粉俾bb 飲吖!?

大宅

國民生產總值:1213

BKXmas勳章

回覆 紫希 的帖子

你要求姑娘俾水奶... 但你預左D 姑娘會黑面, 加態度勁衰

複式洋房

BKXmas勳章

carol_1288 發表於 17-8-7 17:15
回覆 紫希 的帖子

你要求姑娘俾水奶... 但你預左D 姑娘會黑面, 加態度勁衰

哦!因為我聽過朋友話,生完第三日先上奶,但醫院一d奶水都吾俾!只能望住亞B餓足咁多日!好慘吖!

如果我一開始話奶粉,返屋企先慢慢調返人奶,得吾得?

大宅

國民生產總值:1213

BKXmas勳章

如果我一開始話奶粉,返屋企先慢慢調返人奶,當然得....
我見對面床個媽媽, 唔夠惡, 個女無奶飲, 護士又唔俾奶, 個女喊左成晚, D護士勁衰, 又鬧個媽媽, 一D協助都無。

而我就咩都唔黎, 堅持要補奶粉.... 大聲D追住佢拿

洋房

國民生產總值:84

你吾駛理姑娘黑面。 佢地實會話:你吾餵人奶咩?
總之你覺得自己吾夠/未上奶。 就要求加粉就得喇。
你出左院上左奶先餵返人奶比佢啦。
如果堅持餵但又吾夠 搞到bb 跌太多磅都吾好啦。

別墅

國民生產總值:503

BKXmas勳章

回覆樓主:

想餵水奶問啲嬸嬸攞得嫁啦,佢地會俾你。未上奶都照埋身餵下,埋完身都喊咪問人拎水奶,記得mark飲奶時間,同埋睇下bb有冇尿痾,如果唔夠奶條片唔濕,一定要同姑娘講同拎奶,痾得夠先去到黃疸。加油呀,準媽媽

複式洋房

BKXmas勳章

pandr 發表於 17-8-8 21:36
想餵水奶問啲嬸嬸攞得嫁啦,佢地會俾你。未上奶都照埋身餵下,埋完身都喊咪問人拎水奶,記得mark飲奶時間, ...

餵奶水嬸嬸肯俾,咁就好了!多謝你的回覆吖!

子爵府

國民生產總值:11128

BKXmas勳章

回覆樓主

我剛起qe生完。

你話喂人奶,但未上奶,都會比你補粉。
BB你來咗啦?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎