自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛買左部IPad, 咁係咪用番iphone個apple ID?
但聽個sales話最好用全新ID和密碼, 是嗎? 咁即係要用一個新email address?

請教各位thanks!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

我係,3部機同一個account,其實你可以隨時改。

珊瑚宮

畀面勳章

beehoneybee 發表於 17-8-7 17:05
我係,3部機同一個account,其實你可以隨時改。

我三部 iPhone 加部 iPad 都係用同一個 Apple ID.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

Iphone 同 Ipad 二個account ,Ipad 啊囝用,以前同一個account 成日張佢d game果d野撈埋一齊,後來分開二個account

珍珠宮

回覆樓主

我屋企4部都唔同apple I D .

男爵府

其實係咪即係分開用吾同apple ID好d?
咁係咪即係要建立一個新email address先㗎?
Thanks

男爵府

請教一下!

大宅

醒目開學勳章

jo10 發表於 17-8-7 23:08
請教一下!

兩部機都係我自己用,所以我用同一個 ID. 方便資料自動同步。

如果你其中一部係會有家人共用,又想有私隱、唔想資料互通的話,就分兩個 ID.

珍珠宮

我iphone, iPad, iPod 都用同一個id

男爵府

回覆樓主

同一id
因為幾部機會共享文件
仲有最重要嘅find my iphone功能

男爵府

回覆樓主

一直都係用同一個apple id,唔使煩

公爵府

jo10 發表於 17-8-7 16:58
剛剛買左部IPad, 咁係咪用番iphone個apple ID?
但聽個sales話最好用全新ID和密碼, 是嗎? 咁即係要用一個新 ...

如果用唔同account 咪用唔到handoff 囉。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

各1 id

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

兩部都自己用就一個id 會同步。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

回覆樓主

用兩個id, 再家庭共享買嘅 app

首頁

尾頁

跳至