用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 20|主題: 25485

BB皮膚粗糙(鞋涮涮)

複式洋房

國民生產總值:359

FRISO飲奶勳章 BKXmas勳章

2個月BB, 唔知點解茶極cream都咁粗糙(鞋涮涮)手腳都係咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1183

BKXmas勳章

回覆樓主

你試下買呢隻浸浴乳幫BB沖涼,我BB之前都係咁,醫生就叫我用呢隻浸浴代替沐浴露。

複式洋房

whocareaboutme 發表於 17-8-8 00:11
你試下買呢隻浸浴乳幫BB沖涼,我BB之前都係咁,醫生就叫我用呢隻浸浴代替沐浴露。

佢已經係用緊呢隻沖涼啦 都搞唔掂

大宅

國民生產總值:1675

BKXmas勳章

angelchu81 發表於 17-8-7 17:53
2個月BB, 唔知點解茶極cream都咁粗糙(鞋涮涮)手腳都係咁

試一下加少少bb油沖涼,我bb用了後滑晒。我用Johnson

大宅

國民生產總值:2025

開心吸收勳章

回覆樓主:

吓……O依個牌子真係幾好架喎,有無用佢隻護膚膏呀?

大宅

BKXmas勳章

angelchu81 發表於 17-8-8 01:01
佢已經係用緊呢隻沖涼啦 都搞唔掂

沖完試下搽埋physiogel睇下好唔好d

伯爵府

國民生產總值:18944

BKXmas勳章

whocareaboutme 發表於 17-8-8 00:11

呢隻沖涼係咪皮膚都會滑D?我都想買來試下。

大宅

BKXmas勳章

RubyYu07 發表於 17-8-8 16:06
呢隻沖涼係咪皮膚都會滑D?我都想買來試下。

滑d又唔係好覺,但係浸完之後,無咁"鞋烚烚"但又未至於即刻會變"滑嘟嘟"

別墅

國民生產總值:639

我阿B都會咁,問過中醫佢話BB D皮膚易敏感,都係叫我搽多D CREAM

複式洋房

國民生產總值:371

敏感呀??

複式洋房

kmtse 發表於 17-8-9 11:35
敏感呀??

都唔知啊

複式洋房

國民生產總值:149

回覆樓主

試下呢隻~我仔都係咁 查左呢隻之後好反好多。

洋房

國民生產總值:65

BKXmas勳章

回覆樓主

睇相你Bb身上似乎係水泡仔唔係乾wo

複式洋房

annettehkhk 發表於 17-8-10 12:50
睇相你Bb身上似乎係水泡仔唔係乾wo

水泡仔咩黎架?咁我係咪應該帶佢去睇醫生啊?

侯爵府

國民生產總值:23846

BKXmas勳章

其實我覺得唔使特別用咩架,你就幫佢搽下d 保濕cream

複式洋房

我要做媽媽 發表於 17-8-10 16:35
其實我覺得唔使特別用咩架,你就幫佢搽下d 保濕cream

好啦 唔該你啊
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎