用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
10oC.65%

義工

自由講場 今日: 526|主題: 943922

快將完成

大宅

國民生產總值:4231

BKXmas勳章

多項大型基建快將完成,只剩回機場的第三跑道 ...... 香港又會有新境像 ......

大家期待嗎?

公爵府

國民生產總值:26546

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

最期待dq埋隻豬,快手加快搵地解決房屋問題
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

水晶宮

國民生產總值:57748

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cinda72. 發表於 17-8-7 17:57
最期待dq埋隻豬,快手加快搵地解決房屋問題
隻豬好似已經無官司喺身, 早兩日睇新聞, 房署搵地起公屋, 嗰區有幾千居民簽名, 之後幾千單位就要擱置, 原來有居民反對就唔會起

公爵府

MsBusy 發表於 17-8-7 18:02
隻豬好似已經無官司喺身, 早兩日睇新聞, 房署搵地起公屋, 嗰區有幾千居民簽名, 之後幾千單位就要擱置, 原來 ...

香港最大土地資源都集中係新界,
硬件配套打造到點好,房屋問題一日唔解決,香港競爭力都會拖住

大宅

國民生產總值:4231

BKXmas勳章

cinda72. 發表於 17-8-7 18:13
香港最大土地資源都集中係新界,
硬件配套打造到點好,房屋問題一日唔解決,香港競爭力都會拖住
...

好多野係上屆屆政府做落,一屆不如一屆 ...... 大基建項目完成 ,...... 境像真係唔知會變成點
這是不可能的,其實"凡事都能"...................

公爵府

kitty-hello 發表於 17-8-7 18:16
好多野係上屆屆政府做落,一屆不如一屆 ...... 大基建項目完成 ,...... 境像真係唔知會變成點
...

咁呢d基建又的確係必需既,
唔配合發展死得仲快
以史為鏡,每個朝代既發達地區,必定係沿海地區,有港口既先富起來,
隨朝需要只短短2代皇帝,亦都因為修運河而非常富貴,所以物流運輸開發係必需的,
但香港彈丸之地,房屋居住成本及土地成本太貴,唔解決呢方面問題,只要有其他地方取代到,就好危險

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎