用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 708|主題: 921256

淘寶 支付寶高手一問

水晶宮

國民生產總值:56383

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

1, 店主退了錢入我支付寶,顯示成功,但我見有支付寶有句話未實名認証,用唔到咁點算?

2, 奇實我奇怪,退款唔係退落原付款渠道咩?我 pps 俾錢,點解退左落支付寶?

珍珠宮

國民生產總值:37135

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cindy618 發表於 17-8-7 20:27
1, 店主退了錢入我支付寶,顯示成功,但我見有支付寶有句話未實名認証,用唔到咁點算?

2, 奇實我奇怪,退 ...

退唔到落pps,8達通先可以退返落8達通.

實名認證就唔太清楚
感激遇上你~

伯爵府

國民生產總值:15763

畀面勳章 BKXmas勳章

你係正常係淘寶申請退款, 佢係case中辨退$先可以退返去pps中, 如果佢直接send $去你支付寶的話,未認証係用唔到

水晶宮

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

cici1800 發表於 17-8-7 20:36
你係正常係淘寶申請退款, 佢係case中辨退$先可以退返去pps中, 如果佢直接send $去你支付寶的話,未認証係用 ...

我係淘寶搞退款架
咁即係要先同店主講,退回 pps (銀行戶口)?

水晶宮

cici1800 發表於 17-8-7 20:36
你係正常係淘寶申請退款, 佢係case中辨退$先可以退返去pps中, 如果佢直接send $去你支付寶的話,未認証係用 ...

未認証用唔到,咁有辦法嗎?
可轉移俾人嗎?

伯爵府

國民生產總值:15763

cindy618 發表於 17-8-7 21:09
我係淘寶搞退款架
咁即係要先同店主講,退回 pps (銀行戶口)?

你係在淘寶中申請維權嗎?定喺淘寶直接同賣家溝通?2種唔同的

大宅

國民生產總值:1972

回覆樓主:

我可退回pps 喎

珍珠宮

國民生產總值:35156

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

你肯定退左支付寶?因為成功後要幾日先會退。

水晶宮

seaman1982 發表於 17-8-7 23:29

係係,睇清楚了,因店主話退回支付寶,apps 消息又顯示退回支付寶,入去支付寶又有句話我未認證唔用得,所以以為。。。

上銀行望清楚了,退回戶口

謝謝咁多位回答

水晶宮

seaman1982 發表於 17-8-7 23:29

jm果然高手

水晶宮

cici1800 發表於 17-8-7 23:12
你係在淘寶中申請維權嗎?定喺淘寶直接同賣家溝通?2種唔同的

溝通完再係淘寶申請操作

而家望清楚已退回戶口了,謝謝

珍珠宮

國民生產總值:44115

BKXmas勳章

如果係賣家問你攞支付寶ACCOUNT 名退, 就會直接過數落你支付寶ACCOUNT

如果你自己攪既退款 ( 例如收貨後按制話退款嗰D ) 就係用咩方法俾錢就用咩方法退錢....

無實名認証攞唔到出來, 但應該可以留番下次淘野用架, 唔得咩 ??
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎