用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 261|主題: 932945

送禮 - 初生B

大宅

國民生產總值:2413

BKXmas勳章

朋友生左BB, 第一胎,男仔,黎緊星期六會探佢同BB, 唔知送乜野好?

請教一下各位,你地會買乜野上去屋企探朋友同BB 呢?

珍珠宮

國民生產總值:41577

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

尿片或利是,最實際

珍珠宮

國民生產總值:36398

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

尿片,係我生阿女時當時最愛禮物。

大宅

國民生產總值:2413

BKXmas勳章

seaman1982 發表於 17-8-7 23:31
尿片,係我生阿女時當時最愛禮物。

唔知買乜牌子好喎?

男爵府

國民生產總值:7243

BKXmas勳章

衰竇 發表於 17-8-7 23:31
唔知買乜牌子好喎?

花王最好用,最好買s或者m碼,因為nb碼佢多數已經夠用

大宅

國民生產總值:2285

畀面勳章 BKXmas勳章

衰竇 發表於 17-8-7 23:31
唔知買乜牌子好喎?

直接問主人家
因驚小朋友敏感
我個陣都鍾意收尿片或利是
其他既未必岩用

大宅

國民生產總值:2325

BKXmas勳章

回覆樓主

買萬寧/百佳禮券

大宅

國民生產總值:3631

BKXmas勳章

回覆樓主

馬 x ,的BB一件頭...我初生時朋友送我一set , 覺得好好, 之後成了我的習慣!

大宅

國民生產總值:2325

BKXmas勳章

回覆樓主

最憎收衫仔,如果真係送禮物我鍾意收包被

伯爵府

國民生產總值:18259

BKXmas勳章

我最鍾意收cash, cash is king

版主

國民生產總值:115163

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

最唔好送衫仔,一般已準備晒洗好晒,你再送都係多,好多唔岩
利是/現金券最實際

公爵府

國民生產總值:29071

BKXmas勳章

回覆樓主:

利是,尿片,如果奶粉b可以送奶粉,唔會送衫仔,最多都係送張被仔

版主

國民生產總值:115163

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

Lovelovebear 發表於 17-8-8 08:56
利是,尿片,如果奶粉b可以送奶粉,唔會送衫仔,最多都係送張被仔

個人覺得被仔比衫仔更無用.....純粹個人體驗。出街靚嘅一張夠晒啦。人地嘅靚唔等於自己嘅靚,屋企用又唔會用貴野....(除非實用冬天防塵瞞/羊毛被啦,包被真係實用性有限)

大宅

國民生產總值:1438

BKXmas勳章

回覆樓主

我生呀囡時,有朋友送左件印有呀囡名嘅連身衫,仲有keep住,我覺得好有紀念價值

珍珠宮

國民生產總值:39012

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

應該利是

翡翠宮

國民生產總值:93062

2017勳章 BKXmas勳章 DHA勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 2017媽媽節

衰竇 發表於 17-8-7 23:28
朋友生左BB, 第一胎,男仔,黎緊星期六會探佢同BB, 唔知送乜野好?

請教一下各位,你地會買乜野上去屋企探 ...

我買尿片

寶石宮

國民生產總值:265623

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2017媽媽節 15週年勳章

利是
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

國民生產總值:46428

BKXmas勳章

回覆樓主

利是。

男爵府

國民生產總值:8076

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果係熟嘅
真係cash最實際

公爵府

國民生產總值:29071

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-8-8 09:01
個人覺得被仔比衫仔更無用.....純粹個人體驗。出街靚嘅一張夠晒啦。人地嘅靚唔等於自己嘅靚,屋企用又唔會 ...

可能以前我B成日嘔奶,我一日換幾張被仔,但衫仔著一兩次就唔岩著,所以我唔中意收衫仔
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎