用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 357|主題: 57411

個肚突然好大

大宅

國民生產總值:2380

BKXmas勳章

第二胎,一直都諗幾時見肚,又唔記得左第一胎幾時見肚,有人話第二胎好快見肚,但一直都唔係好見,21周去22周呢幾天突然大得好快,同事朋友都話兩日唔見你,個肚突然大左咁多~
大到覺得個肚好似就爆咁~右邊仲有d扯住既感覺!
但仲未好覺胎動.....

大宅

國民生產總值:2387

BKXmas勳章

回覆樓主

我第二胎而家24週,近排都真係大得好快。自己都覺個肚皮扯得好緊。
但我16週已經開始feel到胎動

水晶宮

國民生產總值:60978

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 BKXmas勳章

NANCY1109 發表於 17-8-8 09:57
我第二胎而家24週,近排都真係大得好快。自己都覺個肚皮扯得好緊。
但我16週已經開始feel到胎動
...
咁早feel到?

大宅

國民生產總值:1655

poonsun 發表於 17-8-8 10:10
咁早feel到?

我都係16週開始有胎動,而家佢直頭當我子宮係bouncy castle咁跳跳跳,人都傻

水晶宮

國民生產總值:74674

BKXmas勳章

我覺得懷孕中期個肚大得快D。

大宅

國民生產總值:2387

BKXmas勳章

poonsun 發表於 17-8-8 10:10
咁早feel到?

係呀。我都估唔到咁快

大宅

國民生產總值:4996

BKXmas勳章

CurryFish 發表於 17-8-7 23:29
第二胎,一直都諗幾時見肚,又唔記得左第一胎幾時見肚,有人話第二胎好快見肚,但一直都唔係好見,21周去22 ...

我5-6個月果陣果肚都係大得好快

大宅

國民生產總值:1548

BKXmas勳章

第二胎,一直都諗幾時見肚,又唔記得左第一胎幾時見肚,有人話第二胎好快見肚,但一直都唔係好見,21周去22 ...

有無度過幾多吋腰?

大宅

國民生產總值:2380

BKXmas勳章

Rosepudding 發表於 17-8-8 19:01
有無度過幾多吋腰?

咁又冇度過

子爵府

國民生產總值:10834

BKXmas勳章

我係20週開始明顯,又唔會話大的快

侯爵府

國民生產總值:21000

BKXmas勳章

回覆樓主

懷孕中期個肚係大得特別快。唔係花話第二胎會比較早感受到胎動咩?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎