用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.74%

義工

今日: 2|主題: 26064

跳至
睡眠質素差......

別墅

國民生產總值:665

BKXmas勳章

阿b就黎6個月 出世到宜家都係訓得比較少同訓得好差 咩方法都試過 按摩 放電都做齊 都係無好轉.....手抱/放床都係訓得差 只係出街孭住先會自己乖乖訓 不過都係訓半個鐘左右就醒 最近半個鐘~1個鐘就開始郁身郁勢訓唔返 放床就爆喊.......晚晚都係咁 冇得訓 我就黎癲 好辛苦呀

別墅

國民生產總值:585

會唔會係太熱??定係安全感唔夠?聽jm講話放水聲風扇聲bb會好訓d

侯爵府

國民生產總值:24918

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

真係訓得咁少既,你試下同佢系床度一齊訓

侯爵府

國民生產總值:22746

BKXmas勳章

回覆樓主

平時夜晚係同你一齊訓,定係訓bb床吖?

男爵府

國民生產總值:5374

BKXmas勳章

kakakalky 發表於 17-8-8 05:04
阿b就黎6個月 出世到宜家都係訓得比較少同訓得好差 咩方法都試過 按摩 放電都做齊 都係無好轉.....手抱/放 ...

bb細缺乏安全感係好容易醒嘅

公爵府

國民生產總值:25738

BKXmas勳章

chengkayan 發表於 17-8-8 17:24

如果冇安全感,可以訓果陣俾條手巾仔去揸住,睇下點

別墅

BKXmas勳章

kmtse 發表於 17-8-8 12:37
會唔會係太熱??定係安全感唔夠?聽jm講話放水聲風扇聲bb會好訓d

佢多數打側身訓 背脊唔會好熱 有時扭計 佢就唔肯打側訓 一直喊到有人抱 但有時抱住都係郁身郁勢 訓我返都係咁 好快醒

佢由出世到宜家幾乎都係咁 頭幾個月怕佢係冇安全感 抱又抱過 公仔 被仔 有奶味既紗巾 米袋 聽唔同既聲 呢d全部試過 冇樣係work

別墅

BKXmas勳章

我要做媽媽 發表於 17-8-8 16:01
真係訓得咁少既,你試下同佢系床度一齊訓

試過 都係一樣 幾乎咩都試過

別墅

BKXmas勳章

RubyYu07 發表於 17-8-8 16:02
平時夜晚係同你一齊訓,定係訓bb床吖?

初初bb床 訓得唔好就抱過黎訓 好左d 就試下擺返低 都係唔得 就同床 都係一樣......唉

別墅

BKXmas勳章

chengkayan 發表於 17-8-8 17:24

真係只好....等佢大....但真係太辛苦 同埋好怕會影響到佢發展

別墅

BKXmas勳章

hoganbaby 發表於 17-8-8 17:34
如果冇安全感,可以訓果陣俾條手巾仔去揸住,睇下點

試過咁 有奶味既都唔得

侯爵府

BKXmas勳章

kakakalky 發表於 17-8-8 20:15
初初bb床 訓得唔好就抱過黎訓 好左d 就試下擺返低 都係唔得 就同床 都係一樣......唉
...

我係過來人,係8個月之前訓覺真係好困難,有時要揹住訓,一放低就醒了。等到10個月先識得自行入睡。

翡翠宮

國民生產總值:75238

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

BB訓覺果陣,關窗簾,開冷氣,環境安靜D,應該容易入睡。

別墅

BKXmas勳章

RubyYu07 發表於 17-8-9 14:39
我係過來人,係8個月之前訓覺真係好困難,有時要揹住訓,一放低就醒了。等到10個月先識得自行入睡。
...

希望我b都可以係咁 真係咩方法都試過 由佢喊都試過 有時細聲講野佢都會嚇一跳 應該係細膽b 又冇咩安全感 只好..等..佢..大

別墅

BKXmas勳章

haha748494 發表於 17-8-9 16:33
BB訓覺果陣,關窗簾,開冷氣,環境安靜D,應該容易入睡。

做齊晒 佢有時要手抱入睡 有時擺bb床唱歌都可以訓 但都係個零鐘就醒一次 有時訓唔返就會開始R頭捽面 好d既話唱同一隻歌會訓返 如果訓唔返就會喊到有人抱為止

侯爵府

BKXmas勳章

kakakalky 發表於 17-8-9 22:02
希望我b都可以係咁 真係咩方法都試過 由佢喊都試過 有時細聲講野佢都會嚇一跳 應該係細膽b 又冇咩安全感 ...

真係等佢大會好D,宜家偶爾半夜都會喊醒,可能發噩夢。

公爵府

國民生產總值:25738

BKXmas勳章

kmtse 發表於 17-8-8 12:37

咁應該係有人聲會訓得淋啲

別墅

BKXmas勳章

RubyYu07 發表於 17-8-10 14:42
真係等佢大會好D,宜家偶爾半夜都會喊醒,可能發噩夢。

你bb宜家訓得好唔好呀?

別墅

BKXmas勳章

hoganbaby 發表於 17-8-10 15:32
咁應該係有人聲會訓得淋啲

都唔係呀:( 我老公收工返黎會同我傾下計 佢都係訓得差 有時咩都唔做 熄晒燈 冇人講野佢都係訓得差 所以真係唔知點解

侯爵府

BKXmas勳章

kakakalky 發表於 17-8-11 11:51
你bb宜家訓得好唔好呀?

宜家比起一歲前,算好了。偶爾半夜會大喊一次,一個星期大概有一晚咁啦。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎