用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 121|主題: 131190

[泰國] 新手請教買機票

子爵府

國民生產總值:12450

BKXmas勳章

一家四口,想買2018年3月廿幾號去泰國曼谷,HK Airline 官網$51xx, 相同日子用Skyscanner 搵到$45xx,相差$600,去左一間叫做travelxxxxx度買,請問大家可靠嗎?

我睇過travelxxxx 有人留言話服務唔錯,但新手想問問大家意見,謝謝!

王國熱話
1歲bb湯水,ABC粉
點樣解決阿女偏食問題??
7個月 加固問題
想整肉碎俾8個月b食,有無碎肉機可以推介...

寶石宮

國民生產總值:313245

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我會去返hk airline官網買, 雖然係夾埋平6百, 但萬一你有乜問題, 打錯字之類, 經agent有可能會收你手續費

你係買連easter? 如果係廿頭既, 價錢應該會有平啲

子爵府

BKXmas勳章

TMC3012 發表於 17-8-8 10:15
我會去返hk airline官網買, 雖然係夾埋平6百, 但萬一你有乜問題, 打錯字之類, 經agent有可能會收你手續費

...

明白, 請問除了打錯字, 仲有什麼情況會找HK Airline? 即我不是在官網買, 就唔可以直接找HK Airline跟進或聯絡其客戶服部嗎?

唔連easter, easter第一天回程..

寶石宮

國民生產總值:313245

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

vevenuc 發表於 17-8-8 11:45
明白, 請問除了打錯字, 仲有什麼情況會找HK Airline? 即我不是在官網買, 就唔可以直接找HK Airline跟進或 ...
有時可能航班調動, 你直接官網買佢會e-mail通知你, 或者你想改航班之類(當然要補錢)其實睇返你張機票個class啦, 有時agent買都可以直接問airline既, 不過唔差得多既我就唔會經agent

子爵府

BKXmas勳章

TMC3012 發表於 17-8-8 12:49
有時可能航班調動, 你直接官網買佢會e-mail通知你, 或者你想改航班之類(當然要補錢)其實睇返你張機票個clas ...

明白了! thanks~

子爵府

BKXmas勳章

請教大家, 我見到去曼谷機票有2種, 請問有什麼分別呢?

1. 素萬那普機場-曼谷,泰國(BKK)
2. 廊曼國際機場-曼谷,泰國(DMK)

大宅

國民生產總值:1718

BKXmas勳章

新 / 舊機場 之分
BKK 新
DMK 舊

BKK 有地鐵出市區

禁止訪問

國民生產總值:3127

BKXmas勳章

子爵府

BKXmas勳章

回覆樓主

明白了,謝謝大家!

大宅

國民生產總值:3006

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實喺航空公司買打錯字都會收fee,因為我試過

子爵府

BKXmas勳章

trenycebaby 發表於 17-8-11 18:40
其實喺航空公司買打錯字都會收fee,因為我試過

但經旅行社,我問左了$350手續費,係每位計,即4人改要俾般空公司$600x 4 + 旅行社 $350 x 4

大宅

BKXmas勳章

vevenuc 發表於 17-8-11 19:48
但經旅行社,我問左了$350手續費,係每位計,即4人改要俾般空公司$600x 4 + 旅行社 $350 x 4
...

我上次經改6個名要賠7百幾

子爵府

BKXmas勳章

trenycebaby 發表於 17-8-11 20:37
我上次經改6個名要賠7百幾

請問經什麼呀?6個名7佰幾係總共呀?係就算平喇

大宅

BKXmas勳章

vevenuc 發表於 17-8-12 01:30
請問經什麼呀?6個名7佰幾係總共呀?係就算平喇

總共

子爵府

BKXmas勳章

trenycebaby 發表於 17-8-12 16:29
總共

請問是否直接在航空公司官網買呀?

大宅

BKXmas勳章

vevenuc 發表於 17-8-12 18:54
請問是否直接在航空公司官網買呀?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎