用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1509|主題: 934092

有冇人跳tabata

伯爵府

國民生產總值:18727

BKXmas勳章

自己喺屋企跳,定去gym跳?

leung2888    發表於 17-8-8 09:21

男爵府

國民生產總值:8144

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實 Tabata 同HIIT 有咩分別?
我在家跳 HIIT

伯爵府

國民生產總值:15305

BKXmas勳章

喺屋企跳

水晶宮

國民生產總值:71118

畀面勳章 BKXmas勳章

mmya 發表於 17-8-8 09:19
其實 Tabata 同HIIT 有咩分別?
我在家跳 HIIT

跳邊種 HIIT?

男爵府

BKXmas勳章

littlesister 發表於 17-8-8 09:23
跳邊種 HIIT?

我跟呢個女仔跳

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3389

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:4199

BKXmas勳章

mmya 發表於 17-8-8 09:27
我跟呢個女仔跳

請問你每次跳幾耐?幾耐跳一次?

有冇減到磅?

水晶宮

國民生產總值:71118

畀面勳章 BKXmas勳章

mmya 發表於 17-8-8 09:27
我跟呢個女仔跳

係咪 Utube 睇架?請問 search 咩 key words 先睇到呀?

公爵府

國民生產總值:26110

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

littlesister 發表於 17-8-8 11:18
係咪 Utube 睇架?請問 search 咩 key words 先睇到呀?
https://www.youtube.com/channel/UCvGEK5_U-kLgO6-AMDPeTUQ

男爵府

BKXmas勳章

tarot_elle 發表於 17-8-8 11:17
請問你每次跳幾耐?幾耐跳一次?

有冇減到磅?

減磅就冇減好多,但係有一個係修腰修腹嘅,真係練到少少人魚線。

不過跳呢啲其實係會上癮,初時係好多都跟唔到,但會越跟越多, 跳10分鐘都出曬汗喘曬氣

珍珠宮

國民生產總值:42701

BKXmas勳章

回覆樓主

屋企跳

複式洋房

國民生產總值:429

BKXmas勳章

回覆 mishabella 的帖子

喺屋企跳, 朋友介紹, 減肥瘦身系列 - 超燃脂tabata 8分鐘間歇訓練tabata workout 8 minutes
https://www.youtube.com/watch?v=B4MsfoosrHU

我好懶,一星期最多做1,2次, 所以冇咩成效

大宅

國民生產總值:4342

BKXmas勳章

koalafan 發表於 17-8-7 23:18
回覆 mishabella 的帖子

喺屋企跳, 朋友介紹, 減肥瘦身系列 - 超燃脂tabata 8分鐘間歇訓練tabata workout ...
我都有跟呢個,但係我超懶....

大宅

BKXmas勳章

mmya 發表於 17-8-8 12:05
減磅就冇減好多,但係有一個係修腰修腹嘅,真係練到少少人魚線。

不過跳呢啲其實係會上癮,初時係好多都 ...

岩岩試左做3part,應該係2.5part先岩,unun都濕埋,好爽

感覺好做過tabata,因我覺得辛苦d同埋45秒咁做,時間過得快d

男爵府

BKXmas勳章

tarot_elle 發表於 17-8-8 17:22
岩岩試左做3part,應該係2.5part先岩,unun都濕埋,好爽

感覺好做過tabata,因我覺得辛苦d同埋45秒咁做, ...

其實佢有不同video針對不同部位
我通常每日做一個full body,一個 abs

大宅

BKXmas勳章

mmya 發表於 17-8-8 17:51
其實佢有不同video針對不同部位
我通常每日做一個full body,一個 abs

因而家放緊暑假冇時間日日做,所以一有時間想做多d,頭先做果三part都唔同,最後做arms firming,頂唔順做得一半

同埋我上網睇呢類10分鐘運動,其實做完抖1分鐘,做夠30分鐘先最有效
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎