用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

網購天地 今日: 36|主題: 61284

[其他] 支付寶hk問題

大宅

國民生產總值:3745

BKXmas勳章

我一路有用支付寶, 但未有支付寶hk
但我既支付寶無做實名認証, 所以如seller 要返還或有事退番少少錢比我時, 我就收唔到, 因沒做認証
請問如我而家開支付寶hk 綁埋hk 銀行卡, 遇到以上情況, seller 比唔比到番錢我呢?
有人試過嗎
支付寶hk 都要做實名認証嗎?

王國熱話
求教各位買notebook
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
iMac - Candy Crush
Notebook 開唔到 Window 版面

大宅

國民生產總值:2729

BKXmas勳章

支付寶HK, 可以唔做實證都得, 支付寶HK, 有分便利店入錢, 或綁定銀行卡, 如果係淘寶買左野, 而想退款, 會原路退返, 會退返去卡/支付寶HK錢包入面

複式洋房

國民生產總值:297

比唔到錢妳,HK支付寶同大陸支付寶係二種貨幣,唯一係要佢退款個到著手比返D錢妳

珍珠宮

國民生產總值:36407

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

應該視乎個賣家
試過用支付寶HK下單付款
但等咗多日唔發貨取消
退款退返支付寶HK

淘學習桌椅包安裝
但賣家話可退安裝費給我
錢直接入到支付寶(大陸)

大宅

國民生產總值:4397

BKXmas勳章

退款如果經淘寶系統退,係會原路退回,不過好多賣家唔想淘寶有退款記錄,返現或退款會唔經淘寶系統,私下轉錢落買家支付寶,如果未實名就收唔到

大宅

國民生產總值:3745

BKXmas勳章

klauyeung 發表於 17-8-8 23:07
退款如果經淘寶系統退,係會原路退回,不過好多賣家唔想淘寶有退款記錄,返現或退款會唔經淘寶系統,私下轉錢落 ...
YES r
我就係呢個情況下沒認証就收唔到果D錢, 我諗支付寶HK 都係一樣...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎