用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 151|主題: 933349

都唔知投唔投訴好?一投訴一定知係我地。  

男爵府

國民生產總值:9302

BKXmas勳章

樓下每次開冷氣,可以佢冷氣塊葉向上,攪到我地下濕哂 ,果度有大魚江櫃,現在都濕,如果投訴一定知係我地,都唔知佢地正唔正常,萬一俾人埋伏,做d傷害我地行為點算?都好無奈,,,,

伯爵府

國民生產總值:17294

BKXmas勳章

而方 發表於 17-8-8 12:38
樓下每次開冷氣,可以佢冷氣塊葉向上,攪到我地下濕哂 ,果度有大魚江櫃,現在都濕,如果投訴一定知係我地 ...

唔一定係向上,佢開到超凍(同你屋企溫差大)都會咁情況。

翡翠宮

國民生產總值:99445

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2017媽媽節

而方 發表於 17-8-8 12:38
樓下每次開冷氣,可以佢冷氣塊葉向上,攪到我地下濕哂 ,果度有大魚江櫃,現在都濕,如果投訴一定知係我地 ...

你佢摟下係咪真係佢開冷氣同向上先

侯爵府

國民生產總值:21697

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

樓主開大冷氣吹下面就得啦

大宅

國民生產總值:2672

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實只係好小事。邊會有人因為咁而埋伏呀?

男爵府

國民生產總值:5211

BKXmas勳章

我都試過.我選擇行落去樓下禮貌地咁鐘同樓下講.之後就無再發生過.

TMC3012    發表於 17-8-8 17:22
chuEleanora    發表於 17-8-8 16:57
babymama07    發表於 17-8-8 15:57

水晶宮

國民生產總值:60941

瞓得好勳章 親子探索遊 畀面勳章 吸收力勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 ProAbsorb勳章 Xmas吸收勳章 BKXmas勳章 2017勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主

埋伏!好誇張喎⋯⋯

大宅

國民生產總值:2673

瞓得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 睛靈勳章 畀面勳章 2017媽媽節 15週年勳章

我都試過樓下冷氣向上吹, 攪到我屋企地下濕晒. 我惟有同保安講, 叫佢地同樓下傾, 而家已經無啦.

大宅

國民生產總值:2469

BKXmas勳章

回覆樓主

你住樓上洗乜驚,佢玩野你咪求其日日夜夜跳呀跑呀打下乒乓球在地上搓下麻雀就得,我日日比樓上噪音騷擾,恨不得住返佢樓上以其人之道 還治其人之身
抱抱BB

翡翠宮

國民生產總值:79243

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:3712

我覺得先不用想得別人太衰. 可能人地只係唔知.

但係你點知樓下冷氣向上吹?
你自己放把風扇吹走地下水氣又OK嗎?

伯爵府

國民生產總值:16529

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

你點知佢塊葉向上?

大宅

國民生產總值:2289

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

我之前睇其他post,未必關係向上吹事

因2個屋溫差大,如果你開冷氣,樓上冇開,咁樓上地下就會濕濕既

TMC3012    發表於 17-8-8 17:23

子爵府

國民生產總值:12784

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2017媽媽節

回覆 benalg 的帖子

係唔係磁磚地先會有咁現象出現?

大宅

國民生產總值:3566

BKXmas勳章

回覆樓主:

有乜好驚? 我當年日日投訢tim.

琥珀宮

國民生產總值:190289

醒目開學勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章

樓主住嗰度好多三山五嶽人士?

大宅

國民生產總值:4650

BKXmas勳章

回覆樓主:

你樓下咩人,會令你咁驚,
我樓上衣物滴水,
我每次都投訴,
驚既就祗可以默默繼續忍。。

侯爵府

國民生產總值:22763

BKXmas勳章

回覆樓主

諗得會唔會多左

複式洋房

國民生產總值:379

BKXmas勳章

回覆樓主

無事既,唔投訴咪落樓下同人傾下,如果人地係好相處既,禮貌啲應該沒問題。

子爵府

國民生產總值:10243

BKXmas勳章

回覆樓主:

你知樓下係咩人?點解甘確定佢地會尋仇?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎