親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問圖中套票係難波去岬公園+入場卷+Rio 入場券

1. Rio 是指水上樂園入場券嗎?(之前介紹係南海電鐵+入場卷+1000 Mipo, 宜家係咪沒有了?)

2. 車票是坐南海特急or 急行?

3. 車票是包來回嗎?如果是,可以由難波-》岬公園-》機場。 另外,可以早兩日預先購買嗎?

4. 岬公園(emoji)️沒有儲櫃箱可以放2個30"行李箱?

禁止訪問

大宅

clubman1800 發表於 17-8-8 16:29
回覆 wang88 的帖子

Rio 是指水上樂園入場券嗎 : Yes

非常感謝您的回覆!
想再請教套票中的入場卷是for 遊樂園嗎?是不是一定要購買入場卷,才可以進入園區?之後再視乎去邊區又要另俾入場費嗎?

因為時間關係,我可能只去動物園區,但動物圈區入場費是300 mipo, 我可以去完動物園區後,有時間才買入場卷到遊樂園嗎?

另外,圖中是不是一定要到園後show passport 便可以1000mipo 入場?

難波去機場係咪一定經過岬公園的站?我應該坐普通特急可以了, 但另加收費的特急跟普通特急外形有沒有分別,我怕上錯車!

最後,係咪其實去岬公園買套票是最扺?即使不去水上樂園,但由難波-》岬公園-》機場 的車資和入場費已經完全扺消哂?(如果入場卷是必要俾的話)

禁止訪問

大宅

clubman1800 發表於 17-8-8 18:11
回覆 wang88 的帖子

想再請教套票中的入場卷是 for 遊樂園嗎 : 是

真的非常感謝您的回覆,之前找很久也找不到関於這公園的經驗。

即使只去動物園,也要先俾入場卷1000yen, 之後再買動物園入場卷300mipo - 對嗎?

別墅

回覆樓主

請問這裡的水上樂園好玩嗎? 啱中童玩嗎?

禁止訪問

大宅

clubman1800 發表於 17-8-9 11:11
即使只去動物園, 也要先俾入場卷 1000yen, 之後再買動物園入場卷 300mipo : 無辦法, 一定要先 ( 用任何方式 ...

其實都有一日去枚方公園玩,嗰度主打機動遊戲,動物唔多。
所以臨走前再去玩多陣。

大宅

回覆樓主:

我本來安排咗去白濱adventure world, 但係因為個仔係白濱當日發燒冇去到, 後來因為要睇海豚同埋同海豚游水揀咗岬公園, 不過真係後悔. 早知道算數唔同海豚游水, 去枚方公園算. 如果講動物園, 天王寺動物園其實比岬公園好.

禁止訪問

大宅

clubman1800 發表於 17-8-9 11:56
同海豚游水 : 好污糟架, 食、訓、便便 ... 全部都係同一個水池.

係. 同埋唔好玩! 安排好差. 要爭先可以同到啲海豚玩. 當買個教訓. 係我安排畀個女同埋老公, 我都有啲內疚, 浪費咗一日. 本地人都只係去水上樂園, 根本其他機動遊戲同埋動物園都冇人去嘅.

大宅

同海豚游水 : 好污糟架, 食、訓、便便 ... 全部都係同一個水池.

點解後悔?岬公園嘅動物園好差嗎?我見可以餵動物食嘢,小朋友想餵羊... 感覺好似幾好。
不過我未必去睇海豚,覺得跟香港海洋公園差不多,接觸海豚要濕身,所以怕麻煩冲身。

大宅

wang88 發表於 17-8-9 12:02
點解後悔?岬公園嘅動物園好差嗎?我見可以餵動物食嘢,小朋友想餵羊... 感覺好似幾好。
不過我未必去睇海 ...

如果因為行程順路就冇得好講. 如果唔係嘅, 其實天王寺動物園, 神戶動物王國, 神戶動物園, 白濱adventure world都一定好過佢.

大宅

你唔講都唔醒起。(emoji)(emoji)

大宅

yubaba 發表於 17-8-9 12:09
如果因為行程順路就冇得好講. 如果唔係嘅, 其實天王寺動物園, 神戶動物王國, 神戶動物園, 白濱adventure w ...

白濱adventure world, 係咪一定要自駕去?
跟和哥山有一個熊貓屋近唔近?

別墅

回覆樓主

見到大家講到咁差,我有D擔心添,我主要去玩水上樂園咋,我地對動物園和機動遊戲都無興趣

大宅

wang88 發表於 17-8-9 12:26

白濱adventure world, 係咪一定要自駕去?

其實白濱唔大,兩者唔算遠. 我無自駕去白濱. 我由大阪搭JR去

首頁

尾頁

跳至