用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 302|主題: 117433

防曬唔一定係笠{新登場}修護+清爽防曬二合一防曬霜

管理員

國民生產總值:17744

雞年勳章 2017勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

每日都會接觸到的陽光,當中隱藏眼睛看不見的紫外線,我們稱之為UV。其穿透力強大,可以直射至人類肌膚最深入的真皮層,形成色斑、皮膚老化、暗沉、變黑等,經常照射,容易造成皺紋。

不論陰天或雨天,UV一年365日都存在,因此塗抹防曬霜的功夫不能鬆懈!夏日陽光特別炎熱熾盛,塗抹防曬霜更是必要步驟。選擇不油膩,而且防曬效能良好的防曬產品更是上上之策!

夏日最忌使用油膩黏糊的防曬霜,皮膚不能完全吸收之餘,加上汗水及臉油更會引起堵塞毛孔、暗瘡或油脂粒。OLAY多元修護清爽UV防曬霜不含油份,質感如羽毛般輕盈透薄,清爽不黏膩;塗抹臉上貼服舒適,不會阻塞毛孔!

全新配方由美國入口,以美國Solar Sheer科技,SPF15度防曬,有效抵禦UV,減慢肌膚衰老出現的問題!加入皇牌成分B3修護因子,有美白、保濕及抗衰老的功效,為肌膚提供一日所需!一支便足以進行多效修護,解決細紋、膚色不均、暗沉、色斑、毛孔粗大、粗糙及失去彈性7大問題,回復原有肌膚!
大部份女性選用後,大讚效果顯著,而且用法簡單,一泵份量足以全臉使用,看看他們最真實的用後感!

大宅

國民生產總值:2053

2017勳章 BKXmas勳章

自己屬混合性皮膚, T字位成日keep住有油光...只要好似日常護理咁既步驟塗上幾層護膚品+防曬+化妝品...轉個頭就已經出晒油...換過好多唔同牌子既產品都解決唔到依個問題..加上自己好怕好笠好白既防曬...有時為左個妝靚D...真係會偷雞唔用防曬嫁...所以皮膚有少少乾同有雀斑...第一次轉用OLAY多元修護清爽UV防曬霜,試用左幾日之後覺得有驚喜,質地輕盈透薄,仲要一D都唔黏膩,上妝比平時貼服左,唔會一撻撻白色,出油方面都少左...希望用耐D好似廣告咁講...連皮膚都可以改善埋啦!謝謝

伯爵府

國民生產總值:17147

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 2017媽媽節

未使用OLAY多元修護清爽UV防曬霜,要使用日霜+防曬兩款產品,而防曬用品使用後會感覺好厚;但當使用了OLAY多元修護清爽UV防曬霜,就不再使用兩款產品,塗上面後,感覺很薄身,令面部有輕柔的感覺,成塊面好似羽毛咁,輕飄飄似的。

珍珠宮

國民生產總值:46426

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

好清爽唔油立立,好薄身。搽完再化妝都OK。 我巳經介紹左一個朋友買啦,佢都覺得唔錯!價錢仲好合理。

大宅

國民生產總值:1311

FRISO飲奶勳章 認識瑞士牛牛第二回 BKXmas勳章

試用了幾天,最鍾意佢唔會笠,呢幾日又雨又太陽都好舒服唔覺搽左防曬,雖然未試真修頀功效,但相信keep住用會有效果!!始終日日搽維他命B3對皮膚都係有益。

複式洋房

國民生產總值:185

試左Olay多元修護清爽UV防曬霜,真係覺得好好用,因為好貼臉,再上妝唔會覺太厚太油,好適合夏天使用~

民房

國民生產總值:16

BKXmas勳章

Olay呢款全新多元修護清爽 UV 防曬霜質感十分好,清爽得來塊臉又唔會笠痴痴! 重點就是佢不含油份,不會阻塞毛孔,塗抹後感覺輕盈不黏膩,唔會痴住頭髮,令皮膚無咁大負擔,唔洗擔心出粒粒!有別一般反白的防曬霜! 讚!因為防曬度只得SPF 15,比較適合上班或室內活動日子! 最最最重要當然係價錢親民,出外食Lunch再補一補都唔肉赤。

複式洋房

國民生產總值:469

BKXmas勳章

以前不用OLAY的,因怕好笠,但BK邀請我使用,我對OLAY改觀了,幾爽,但保濕,又防曬功能,所以我會開始留意OLAY的產品,同埋最重要的是價錢合理抵用。多謝OLAY

大宅

國民生產總值:2592

2017勳章 BKXmas勳章 2016畫展勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 熱血金章 秋日勳章 玩具勳章 熱血勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

"OLAY多元修護清爽UV防曬霜"同時具保濕、修護及防曬功效,真的非常方便!防曬霜很容易推開,質地很水潤。

別墅

國民生產總值:582

開心吸收勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

OLAY多元修護清爽UV防曬霜用後十分清爽,非常貼服及舒適!!而且SPF 15度防曬,可以有效抵禦UV,以防紫外線傷害肌膚。另外,年紀越大,肌膚問題越多,OLAY UV防曬霜可幫助我解決細紋及色斑等問題。

民房

國民生產總值:8

BKXmas勳章

非常清爽,無油淋淋唔舒服感覺,幾保濕鎖水同緊緻,產品唔錯,價錢又合理,值得推介!!

民房

國民生產總值:14

BKXmas勳章

Olay多元修護防曬霜SPF15,雖然比市面品牌的30度少,但對我就足夠應付生活所需。清爽度十分滿意,一點也不痴苙苙,另外沒有明顯泛白,用後臉上帶有少許光澤,保濕程度不錯,不需特別用水份保濕霜打底,塗後幾小時後T字位有少少油,但可接受,油性皮膚的JM有機會用控油產品打底。

民房

國民生產總值:6

用完之後覺得好舒服一D都唔油,非常清爽同埋好薄。唔似正常的太陽油咁油,阻塞毛孔。覺得用完之後皮膚滑左。Olay係值得係夏天使用防曬之一。

民房

國民生產總值:8

我膚質係屬於混合性遍乾,好少會因為化妝品或者護膚品搞到敏感,但係係前幾日開左一枝新買既serum 就出事喇!佢搞到我成塊臉泛紅,又起左好多暗粒 可能係因為太多香料喇!

正當我唔知用咩做化妝前打底嘅時候,咁岩我就得到 Olay 邀請試用岩岩新推出嘅多元修護清爽UV防曬霜,我一知道佢係無香料同有維他命 B3嘅成份時就放心開佢黎試,我用佢當妝前打底,估唔到佢可以提亮我臉部膚色,同埋保濕度岩岩好,岩晒返office 嘅我,由於佢嘅防曬係數得SPF 15,所以我另外再搽左一枝SPF50嘅防曬,因為我真係好怕出斑,搽完防曬再上埋礦物粉就出得門口,塊臉爛左真係唔敢再搽咁多野上臉,用左幾日Olay枝日霜,感覺唔錯,佢冇另到我塊臉爛落去,真係值得一讚 估唔到 Olay 真係好用過某d貴嘅 brand,我會再回購的

複式洋房

國民生產總值:370

食得好勳章

我在過去幾天試用了Olay多元修護清爽UV防曬霜後,感覺效果顯著。因為它由美國進口,加上蘊含瑞士生產技術維他命B3,相比起其他維他命,B3就有保濕、美白、去色斑之功效,保養較為全面,一支便能夠解決七大肌膚問題:包括撫平細紋,改善乾燥,提亮暗沉,均勻膚色,細緻毛孔(外觀上使毛孔不明顯),淡化色斑和緊緻肌膚。而這支防曬霜有SPF15防曬,好適合這個炎熱的夏天使用,加上加偣滋潤肌膚,為肌膚保濕,好適合經常出入冷氣地方,肌膚容易乾燥而導致缺水出油的我使用喇!它質感輕盈透薄,不含油份,沒有泛白,容易推開。而我大約使用了一星期,感覺肌膚水份充足,膚色均勻,富有光澤,細紋變淡,膚質細滑。一支能做到咁多效果,好難得,因此值得推介!

子爵府

國民生產總值:10181

認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

質地清爽,容易推開,塗上臉後令皮膚質感變好,感覺自然沒有一般防曬既泛白感,值得推介~

大宅

國民生產總值:1651

熱血金章 BKXmas勳章

今次試用OLAY多元修護清爽UV防曬霜,同一般防曬產品相比感覺明顯好唔同,非常清爽水潤,好有保濕feel,幾好呀~

大宅

國民生產總值:2253

冬日勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

好耐以前有用過OLAY防曬系列,當時覺得頗油膩,同埋個陣香味覺得好老成,所以冇再用,但係今次試用多元修護清爽UV防曬霜,同以前相比完全係兩回事,好水好易推開,唔會推到皮膚一撻撻白色,完全唔油,亦無香味,令我意想不到有咁大改變!雖然只係SPF15,不過對於做office工作的我已經好足夠!

別墅

國民生產總值:910

BKXmas勳章

Olay UV 防曬霜質感水潤,易於推開,無笠痴痴感覺,好貼面易用,之後再上碎粉都無問題。

大宅

國民生產總值:1142

BKXmas勳章

自己係敏感性皮膚,一直有用 Olay 產品。試用完 Olay 防曬霜,感覺 ok,最重要係無香料唔會刺激皮膚,無因此敏感發作,價錢合理可以繼續使用。
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎