親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

12月聖誕假期計劃去東京, 如果2揀1 住宿地區上野或台場, 邊度會方便D? 暫定包括行程以下:
- 迪士尼
- 台場
- 上野或東武動物園
- 晴空塔
- Dome City
- 鐵路博物館
最後1-2晚會轉住成田機場方便早機同行outlet

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

回覆 KoPou 的帖子

唔該你! 我check 過2間酒店價錢, 上野三井花園同台場日航酒店價錢相若, 但前者係得2百幾呎, 後者有3百幾呎, 我係2大2小住, 同埋台場酒店有SHUTTLE去DISNEYLAND 又座落台場, CP值是否高D?

複式洋房

cacanov06 發表於 17-8-8 18:04
回覆 KoPou 的帖子

唔該你! 我check 過2間酒店價錢, 上野三井花園同台場日航酒店價錢相若, 但前者係得2百 ...

我都係因為台場日航酒店有shuttle bus去迪士尼同埋只需唔使半個小時車程,所以我揀左頭2晚住台場(因為我都預左1日行台場),然後之後幾日轉返出市區既酒店

大宅

好媽媽勳章

回覆 maymay7 的帖子

我地最後一日行程係行OUTLET同AEON, 而且第2朝坐9點機回港, 所以最後2晚會住成田機場酒店. 頭4晚應該會住同一酒店比較方便......上野方便但房細 VS台場房大又新D......

大宅

回覆樓主

現在在台場日航,張床大到不得了,我也是2大2小。價錢又平,超正

大宅

好媽媽勳章

fruitfulsnoopy 發表於 17-8-8 22:48
現在在台場日航,張床大到不得了,我也是2大2小。價錢又平,超正

請問你住superior or deluxe twin room? 張床可以拍埋嗎?酒店附近有冇食肆? 謝謝你

大宅

cacanov06 發表於 17-8-8 22:58
請問你住superior or deluxe twin room? 張床可以拍埋嗎?酒店附近有冇食肆? 謝謝你
...

應該係deluxe,一張240cm的床。
附近有幾個商場,超多嘢食,不過9點close晒

大宅

好媽媽勳章

fruitfulsnoopy 發表於 17-8-9 09:07
應該係deluxe,一張240cm的床。
附近有幾個商場,超多嘢食,不過9點close晒

有幾個商場咁好!我原先擔心冇上野區咁旺添。請問2個小朋友入住(9同6歳),是否不需要額外收費嗎? Thanks

首頁

尾頁

跳至