嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾年前家姐留左好多BB衫,有d存放得唔錯,有d就有少少黃。我想問下用二手衫的好處同壞處?例如舊左的衫會唔會有菌之類?但我又唔想浪費。點選擇🤔🤔

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

3唔識7既我就有保留,如果係朋友屋企人比既洗乾淨無積既我接受到,起碼知用得乾乾淨淨,始終bb大得快,好快唔岩

大宅

家姐的我會要,舊衫洗過比新衫更加少化科野留底,洗下曬下就可以,bb大得快唔好浪費

水晶宮

wkw1903 發表於 17-8-8 18:47
幾年前家姐留左好多BB衫,有d存放得唔錯,有d就有少少黃。我想問下用二手衫的好處同壞處?例如舊左的衫會唔 ...
我Bb啲衫有啲係接手朋友嘅,有啲喺二手市場買,唔覺得有問題,仲非常好。

大宅

太好啦,我個人都贊成可著朋友/親戚比嘅衫。只係擔心家姐留的bb衫放太耐,會唔會有菌。襯呢排天氣好,等我洗多兩次先

大宅

wkw1903 發表於 17-8-10 22:29
太好啦,我個人都贊成可著朋友/親戚比嘅衫。只係擔心家姐留的bb衫放太耐,會唔會有菌。襯呢排天氣好,等我 ...

我就全部都買新。
我睇過有篇文章講BB貼身內衣唔好著二手,樓主可以考慮內衣買新,外衣著二手。

大宅

Rosepudding 發表於 17-8-14 22:29
我就全部都買新。
我睇過有篇文章講BB貼身內衣唔好著二手,樓主可以考慮內衣買新,外衣著二手。
...
和尚袍我會買新的,多謝提醒^^

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

自已人感覺乾淨d,先洗好,再睇下邊d留得,咪照著

複式洋房

回覆樓主:

二手衫,好的,環保又節儉,洗乾淨便可。
不過剛出身,第一穿是新衣裳。

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主

我覺得幾好呀,我女基本上6個月前都係朋友送嘅二手,好多都好新淨

大宅

親子王國15週年勳章

黃左,黑點就唔好著,二手都可以著既,環保,BB衫好快唔啱

首頁

尾頁

跳至