用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5692|主題: 920620

代表妹問,有無人試過美容院撻訂?

大宅

國民生產總值:2875

BKXmas勳章

佢前幾日去試做facial,做完當然被人sell treatment啦,當時覺得ok,所以比左(CASH)訂,簽左收據就走,後來又覺得不是太需要想取消,她不介意放棄訂金(耳仔軟不想與她們交涉),這情況會被美容院追討嗎?謝謝各位意見。

大宅

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:4246

BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 19:38
佢前幾日去試做facial,做完當然被人sell treatment啦,當時覺得ok,所以比左400蚊(CASH)訂,簽左收據就走,後來 ...

以後唔再去咪得囉,點搵到你

大宅

BKXmas勳章

有她的名字和地址

子爵府

國民生產總值:11504

BKXmas勳章

回覆樓主

不會,我都試過,仲要超大公司添

象牙宮

國民生產總值:214833

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 20:33
有她的名字和地址

留full address?
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

國民生產總值:2542

BKXmas勳章

回覆樓主

梗唔會啦,佢淨賺你400添

wcpcelia    發表於 17-8-9 15:48

大宅

BKXmas勳章

回覆 good_pig 的帖子

Yes full address,她太單純,但就無比身份證資料

伯爵府

國民生產總值:15451

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

400蚊訂都挾
唔去冇你符架啦
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

大宅

BKXmas勳章

回覆 豬吉 的帖子

他們有你地址嗎?

大宅

BKXmas勳章

因為有地址,佢怕會出信追討/告佢

象牙宮

國民生產總值:214833

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 20:50
回覆 good_pig 的帖子

Yes full address,她太單純,但就無比身份證資料

應該唔會嘅
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

伯爵府

國民生產總值:15451

BKXmas勳章 2017媽媽節

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 20:57

邊有理據告到呀?
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

子爵府

國民生產總值:11504

BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 20:54
回覆 豬吉 的帖子

他們有你地址嗎?

有掛唔記得
唔駛理會

大宅

BKXmas勳章

她怕事,怕有手尾跟,等我比佢看看大家的回覆,等佢無咁驚先

大宅

國民生產總值:1923

BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 20:57

告佢咩,落訂時有無話一定要限期內要去做?如係限期內都唔去做?會唔會當過期?
如無限期,我可以無了期唔去book,佢唔可以要求我幾時去做,
如有限期,正常都會有嗰限期內唔做就過期, 沒收訂金,
佢唔再去,咁人哋都奈佢唔何

侯爵府

國民生產總值:24098

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔會,你唔黎就400 蚊剩袋。。佢出得呢招就預你唔返歸,更加唔會去追你數。。
呢招D美容顧問成日用。就係知你妹妹仔無錢,唔想join plan..又想甩身,就開個訂金,賺你幾舊買餅食。。

(P.S 做過美容院。。)

大宅

BKXmas勳章

回覆 cchwin 的帖子

收據有寫訂金有效12個月,逾時作癈及不設退款,療程必須於18個月內完成,佢睇得美容苦主被呃錢新聞多,再加上佢地有她的地址所以驚驚

男爵府

國民生產總值:8702

畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

無事既,你估大耳燶咩,不過叫佢下次諗清楚,咁就四百都唔洗蝕。

wcpcelia    發表於 17-8-9 15:49

大宅

國民生產總值:1923

BKXmas勳章

TROUBLEFREE 發表於 17-8-8 21:22
回覆 cchwin 的帖子

收據有寫訂金有效12個月,逾時作癈及不設退款,療程必須於18個月內完成,佢睇得美容苦主 ...

咁有效期12個月,咁12個月內唔book佢依間舖,佢咪唔會追你數囉,除非係依12個月內,繼續去book依間,去得就預咗人哋會追返找埋尾數,甚至join多幾個plan,就算間舖打嚟叫佢去找尾數,大可以話唔得閒,你唔去就得,咁過咗12個月,佢仲加唔會去追你數,因為張單寫明有效期12個月,逾期無效,咁合約都無效,已無權追數
同埋你只俾訂,對方又無損失,邊會為嗰1仟幾佰去出律師信告你追你攞尾數,我唔知出律師信要幾錢啦,但肯定出封律師信,平平哋分分鐘等於尾數嘅價錢,甚至多過尾數,你話美容院會唔會咁無聊為嗰1仟幾佰去晒時間,晒金錢去追數,佢剩袋400唔好
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎