用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 25|主題: 57412

bio oil成份有維他命a?

男爵府

國民生產總值:8634

BKXmas勳章

我見bio oil有維他命a,但懷孕又話唔可以用維他命a既產品?咁即係可否用呢

別墅

國民生產總值:639

BIO-OIL係查係身到,有幾多真係會經皮膚表面吸收到丫??

一般有正常飲食GE人都唔會因為VITAMIN A 過量出事,出事都係因為食多過量維他命丸、魚肝油個類。

男爵府

國民生產總值:8634

BKXmas勳章

燉蛋媽媽 發表於 17-8-9 09:54
BIO-OIL係查係身到,有幾多真係會經皮膚表面吸收到丫??

一般有正常飲食GE人都唔會因為VITAMIN A 過量出事 ...

因為我去買護膚品,個sa都唔比我用vitamin a所以想問下

別墅

國民生產總值:639

回覆 lingbelle 的帖子

咁你下次問醫生最好啦。頭三個月都未使用住

複式洋房

國民生產總值:357

lingbelle 發表於 17-8-8 22:10
我見bio oil有維他命a,但懷孕又話唔可以用維他命a既產品?咁即係可否用呢
...
過量嘅vitamin A先會對身體構成影響wo,你飲食方面注意下仲好啦,搽既分量點及食既多,之前睇過報道
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170724/bkn-20170724063006064-0724_00822_001.html
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎