用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
15oC.61%

義工

自由講場 今日: 2573|主題: 943672

跳至
爸爸的膝頭生骨刺,醫生話冇得醫....

大宅

國民生產總值:3152

BKXmas勳章

見到爸爸成日膝頭痛,行路都辛苦,我個心好痛。除左食止痛藥,唔知有冇特效藥食左會好d呢?

男爵府

國民生產總值:7017

熱血勳章 BKXmas勳章

Germine 發表於 17-8-9 01:12
見到爸爸成日膝頭痛,行路都辛苦,我個心好痛。除左食止痛藥,唔知有冇特效藥食左會好d呢? ...

我姨骨退化,轉天氣就腰,膝蓋痛,無得醫,只能食止痛藥和打止痛針。試過買葡萄糖胺俾佢食,佢又原封不動擺埋一邊,同我表妹傾過核酸,日本宜家好流行。本身想送俾姨姨試,核酸唔平好怕佢又放埋一邊,表妹就決定買同佢媽一齊試,飲左3個月,就無再聽姨姨話痛。

伯爵府

國民生產總值:18485

BKXmas勳章

avril19 發表於 17-8-9 01:24
我姨骨退化,轉天氣就腰,膝蓋痛,無得醫,只能食止痛藥和打止痛針。試過買葡萄糖胺俾佢食,佢又原封不動 ...

請問有無相?黎緊去大阪想買俾媽媽試

子爵府

國民生產總值:11102

BKXmas勳章

avril19 發表於 17-8-9 01:24
我姨骨退化,轉天氣就腰,膝蓋痛,無得醫,只能食止痛藥和打止痛針。試過買葡萄糖胺俾佢食,佢又原封不動 ...

有相可參考嘛?thx

複式洋房

國民生產總值:424

BKXmas勳章

回覆樓主:

有興趣想知多啲,因我媽咪都有骨刺

伯爵府

國民生產總值:17947

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我都有興趣想知,因爸爸有!

大宅

國民生產總值:3458

BKXmas勳章

回覆樓主

我媽咪都成日腳痛.請問邊隻有用

男爵府

國民生產總值:7584

熱血金章 BKXmas勳章

見到爸爸成日膝頭痛,行路都辛苦,我個心好痛。除左食止痛藥,唔知有冇特效藥食左會好d呢? ...

我聽過有人工膝頭,唔知你爸爸情況得唔得呢?下次問下醫生。

別墅

國民生產總值:850

BKXmas勳章

我聽老一輩講用木瓜煲醋,將木瓜敷在骨刺位置會慢慢好返

男爵府

pollyly 發表於 17-8-9 01:36
請問有無相?黎緊去大阪想買俾媽媽試

直銷產品來的,日本有其他核酸產品,但得呢款先可以改善健康。其中一項專利

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

kimmama 發表於 17-8-9 01:44
有相可參考嘛?thx

男爵府

sukishan1217 發表於 17-8-9 02:28
我媽咪都成日腳痛.請問邊隻有用

睇#10
因我姨食胃藥都有機會胃痛,食親藥或保健品或搽藥膏,貼藥貼都好易有副作用,佢唔會立亂試或敷一陣。試過玉川膏佢搽係好啲,但始終作用不大。(唔知玉川係乜,可上網搵下)而核酸就真係幫到佢,又無副作用,唯一姨姨投訴去廁所多左,本身夠多,多上加多

大宅

國民生產總值:3458

BKXmas勳章

avril19 發表於 17-8-9 02:59
睇#10
因我姨食胃藥都有機會胃痛,食親藥或保健品或搽藥膏,貼藥貼都好易有副作用,佢唔會立亂試或敷一陣 ...

Thank you

侯爵府

國民生產總值:24537

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

Edisonedith2907 發表於 17-8-9 02:46
我聽老一輩講用木瓜煲醋,將木瓜敷在骨刺位置會慢慢好返

我用豆鼓煲醋。敷係膊頭,都有d 用。

瑪瑙宮

國民生產總值:142331

BKXmas勳章

中醫常說「通則不痛,痛則不通」,
膝關節痛或膝關節退化的中醫理解與肝腎不足、風寒濕邪、氣滯血瘀、氣血虛弱 ...
骨刺未必開刀中藥治療有效除痛

一些長者有关痛疼, ..... 處理方法一>
1. 中醫, 針灸。
2. 物理治療。
3. 運動。 (長者男性欠運動 多于 女性少)

單靠一种。是不太可能的。須明白。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

珊瑚宮

國民生產總值:118923

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

sukkiu 發表於 17-8-9 03:21
我用豆鼓煲醋。敷係膊頭,都有d 用。

請問如果膊頭肌肉硬化可唔可以用一個方法?

侯爵府

國民生產總值:24537

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

cathy-tse 發表於 17-8-9 08:17
請問如果膊頭肌肉硬化可唔可以用一個方法?

我唔知,我係頸有骨刺,肩頸痛上網睇,好似係bk睇到,用呢個方法。

珍珠宮

國民生產總值:33776

BKXmas勳章

食鈣片最有效,我生兒盆骨膝頭痛,食2粒1000mg, 過3日吾痛。

珊瑚宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

sukkiu 發表於 17-8-9 08:23
我唔知,我係頸有骨刺,肩頸痛上網睇,好似係bk睇到,用呢個方法。

Thanks

珊瑚宮

而家換膝頭蓋個應該好方便嘅咋

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎