用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 759|主題: 921258

老豆對腳做完手術

別墅

國民生產總值:549

老豆對腳有事,所以岩岩做完手術,但醫生話要等三個月先可以好得返晒,唔駛坐輪椅,但係呀妹十月底就結婚,老豆就想當日影相果陣,唔駛坐輪椅影得靚D,唔知趕唔趕得切呢

珍珠宮

國民生產總值:44282

BKXmas勳章

回覆樓主:

邊個答到你

侯爵府

國民生產總值:20516

BKXmas勳章

魚蛋娘親 發表於 17-8-9 11:17
老豆對腳有事,所以岩岩做完手術,但醫生話要等三個月先可以好得返晒,唔駛坐輪椅,但係呀妹十月底就結婚, ...

聽e生吩附,戎口、定時食藥、覆診和做物理治療,多休息唔好比傷口勞損;意志也好緊要。十幾年前舅父撞車嚴重傷腳,手術後有輕微長短腳,佢都係靠意志,因為佢自己有廠係大陸,廠唔可以無咗佢,結果比想像中快出院同康覆,用拐杖只是好短時間,兩個月後可以一個人上落大陸。
所以你爸爸如果真係有目標,就唔好齋想,要乖乖配合治療。

侯爵府

國民生產總值:24197

熱血金章 BKXmas勳章

回覆樓主:

你爸幾歲先? 如果5,60歲就會快d,越老越慢。
仲有兩個月先到婚禮,傷口應該會好得7788。企係度影相應該冇問題。

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

國民生產總值:10859

BKXmas勳章

回覆樓主:

車到埋位,企一陣影相,擔定櫈轉位時坐,ready.先企一陣,應ok。張櫈收係新娘裙後面,一影完就有得坐

複式洋房

國民生產總值:447

睇返年紀啦,理輪上就應該可以企到既,最多係行有問題者

複式洋房

國民生產總值:358

煲多d湯水俾佢會有幫助架,再唔係就整多d豬腳俾佢食,以形補形~!

珍珠宮

國民生產總值:30919

BKXmas勳章

魚蛋娘親 發表於 17-8-9 11:17
老豆對腳有事,所以岩岩做完手術,但醫生話要等三個月先可以好得返晒,唔駛坐輪椅,但係呀妹十月底就結婚, ...

一企對腳痛到生仔咁‼

做過咩手術⁇

版主

國民生產總值:112083

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

埋位至坐埋去呀。就算坐輪椅都唔會幾個月唔離開的(去廁所上床都要離開呀)
幾個月後情況應該穩定好多啦,放心,一定靚仔

複式洋房

國民生產總值:404

上台拍照可以坐下

新人站後方

但如果在外

就比較麻煩
希望你父親早日康復

寶石宮

國民生產總值:311231

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

仲有幾個月, 應該OK既

複式洋房

國民生產總值:286

應該好快好既,食多D補品,做多D物理治療就差好遠架啦

大宅

國民生產總值:2955

BKXmas勳章

leecting 發表於 17-8-9 15:05
煲多d湯水俾佢會有幫助架,再唔係就整多d豬腳俾佢食,以形補形~!

請問可以煲什麼湯水有幫助
thx

複式洋房

國民生產總值:367

仲可以食雲芝架,有助促進人體血液循環,之前做完手術之後都有食雲芝,康復得比預期快

別墅

國民生產總值:545

小心d好

複式洋房

國民生產總值:421

小心d好,搵d食療又或對佢有營養既俾佢食

複式洋房

國民生產總值:439

kmtse 發表於 17-8-10 11:23
仲可以食雲芝架,有助促進人體血液循環,之前做完手術之後都有食雲芝,康復得比預期快 ...
我都俾媽咪食過隻安x生雲芝,食左之後個人精神好左,醫生本身預兩星期先落到床,最終見佢進度唔錯都俾佢提早出院

水晶宮

國民生產總值:62095

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

新外父,影相應該唔使企。
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

國民生產總值:6484

BKXmas勳章

回覆樓主

祝世伯早日康復

珍珠宮

國民生產總值:32832

BKXmas勳章

回覆樓主:

有2個月休息,應該到時企到一陣影相,現在康復期一定要休息,唔好企唔好行,好好保養對腳。
唔知你爸爸咩事,我爸腳指輕微骨裂,唔好行多休息,同埋日日食花膠/雞腳/豬腳呢類膠質重的食物,骨裂位置埋得快左。
你爸爸做手術我唔知可唔可以食,你問問醫生啦!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎