用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
11oC.60%

義工

湊B百科 今日: 10|主題: 2275

跳至
突然唔比洗口腔!

大宅

國民生產總值:1300

BKXmas勳章

阿女9個月大,由出世開始日日用紗巾洗口腔,一直都好合作!
唔知點解近呢個月開始一同佢洗就發癲咁勁抗拒,喊啦、合實個嘴啦!關唔關出緊6隻牙仔事呢?出頭兩隻都冇問題,而家上面出緊4隻就好似比較抗拒搞佢個口!
因為近排佢病咗,個口好臭、脷苔又厚,佢又唔比我掂!有咩辦法可以令佢合作比我幫佢清潔呢?

王國熱話
37萬裝修,算平嗎?
請教,屋企有白蟻,係業主還是租客負責...
濾水器
抹窗最快方法

大宅

國民生產總值:1192

ProAbsorb勳章 BKXmas勳章

HebeTsang 發表於 17-8-9 12:58
唔知點解近呢個月開始一同佢洗就發癲咁勁抗拒, ...

我b都係咁,突然好唔合作,仲推開唔比人掂佢個口

大宅

國民生產總值:1978

笑得好勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能出牙仔痛呀

大宅

國民生產總值:1723

畀面勳章 BKXmas勳章

關出牙事,因為係好痛

大宅

國民生產總值:1286

BKXmas勳章 15週年勳章

可能出牙子,口腔比較敏感了。

大宅

國民生產總值:1691

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 FRISO飲奶勳章 BKXmas勳章 15週年勳章

可能想出牙仔唔多適服

侯爵府

國民生產總值:22962

BKXmas勳章

回覆樓主

bb仔一時時架!我個仔有時好主動話要刷牙,有時知道要刷牙,馬上走開。

複式洋房

國民生產總值:226

BKXmas勳章

可能出牙仔唔舒服

大宅

國民生產總值:3862

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔得就過一排再試

大宅

國民生產總值:3729

BKXmas勳章

應該係出牙個口痛,可以買d BB專用牙刷同牙膏俾BB用,BB以為有野咬應該會好d

翡翠宮

國民生產總值:96628

2017勳章 BKXmas勳章 DHA勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

唔得就過一排再試 x 2

大宅

國民生產總值:2373

ProAbsorb勳章 BKXmas勳章

可能BB想出牙仔唔多舒服

翡翠宮

國民生產總值:96628

2017勳章 BKXmas勳章 DHA勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

伯爵府

國民生產總值:15911

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

別墅

國民生產總值:953

BKXmas勳章

回覆樓主

出牙痛呀

大宅

國民生產總值:3319

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友一時時架
但都要幫佢地抹或刷

伯爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kaki0901 發表於 17-10-30 18:22
小朋友一時時架
但都要幫佢地抹或刷

大宅

國民生產總值:2239

BKXmas勳章

伯爵府

Fishma007 發表於 17-10-31 19:21

禁止訪問

國民生產總值:257

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎