用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
12oC.51%

義工

自由講場 今日: 360|主題: 944099

發帖 - 代友問

伯爵府

國民生產總值:15215

BKXmas勳章

呢到D JM 真係好, 成日都發帖 "代友問"

珍珠宮

國民生產總值:38198

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章 BKXmas勳章

himhim0502 發表於 17-8-9 14:20
呢到D JM 真係好, 成日都發帖 "代友問"

網絡世界,真亦假時假亦真,有頭髮邊個想做喇喱,諗唔掂/行到冇彎轉先至上嚟問人意見,總好過自己鑽牛角尖。唔係人人都有幫到自己嘅家人/知心朋友,有時‘‘代友問‘‘都係一個幾好嘅下台階。諸事八卦嘅人先至鍾意玩踢爆嘅啫

公爵府

國民生產總值:29934

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BKXmas勳章

方麗娟 發表於 17-8-9 14:54
網絡世界,真亦假時假亦真,有頭髮邊個想做喇喱,諗唔掂/行到冇彎轉先至上嚟問人意見,總好過自己鑽牛角尖 ...

珍珠宮

國民生產總值:41115

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我真係幫人問先加呢3個字落去

感激遇上你~

珍珠宮

國民生產總值:38198

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章 BKXmas勳章

kiko_mami 發表於 17-8-9 14:57
我真係幫人問先加呢3個字落去

x2 我都試過真係幫人問

侯爵府

國民生產總值:24927

BKXmas勳章

網絡世界,真亦假時假亦真,有頭髮邊個想做喇喱,諗唔掂/行到冇彎轉先至上嚟問人意見,總好過自己鑽牛角尖 ...

一言中的

大宅

國民生產總值:3352

BKXmas勳章

回覆樓主

是但的,邊個名義問都好,識得答咪幫下人囉,係咪真係幫人問/自己問,我覺得唔太重要

伯爵府

國民生產總值:15215

BKXmas勳章

就係網絡世界, 知鬼您係乜水咩

公爵府

國民生產總值:27590

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

公爵府

國民生產總值:26266

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

就算明明係自己事,
加句幫人問都冇野架,
我都係照字面睇~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎