用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 41|主題: 83537

奶太多

別墅

國民生產總值:696

BKXmas勳章

奶量太多乳腺塞塞地 去過健康院俾母乳姑娘幫手按通下痛到痴線
過兩日又塞第個位 經常出入健康院

每餐餵完都冷敷椰菜 期待可減奶量
但唔覺有效

有冇咩食物可減奶?想達到供需平衡
好苦惱

王國熱話
自卑去到盡就是
照顧癌症末期99好痛苦(emoji)。
好後悔結左婚
別以為生了兒子人地會當你是寶

大宅

國民生產總值:3253

BKXmas勳章

回覆樓主:

淡豆豉煲水

子爵府

國民生產總值:12734

BKXmas勳章

你係因而泵/食唔清先會keep住塞
首先飲食方面盡量食清D等D奶無咁杰,每次泵/餵完塞塞哋嘅地方要盡量推鬆
可以將泵/餵嘅間距加長,慢慢減少泵/餵嘅次數

別墅

BKXmas勳章

mrshong2011 發表於 17-8-9 16:18
淡豆豉煲水
會唔會飲完回晒奶😣

別墅

BKXmas勳章

darichie 發表於 17-8-9 16:34
你係因而泵/食唔清先會keep住塞
首先飲食方面盡量食清D等D奶無咁杰,每次泵/餵完塞塞哋嘅地方要盡量推鬆
可 ...
bb朝早時間都食得密 2小時左右半夜就可以4小時 再耐d我個胸會谷到好辛苦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎