自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 親子達人勳章

唔知大家有無, 我同我同年的best friend 就間唔中講下以前剛出來做事, 工餘班的人和事,

例如 逄六、日, 常去踩 roller, 卡拉ok, 電影, camp, 等等,
又常回憶以前青春, 多人追同埋又錯過左的緣份,

有時在街上多次遇上, 只是點點頭, 回望下便各自走,

時光去得太快。
有時只能在facebook 看他們近況。

象牙宮

有2 班朋友係由細玩大, 每次食飯總會提起以前去玩發生過趣事,
時間過得好快.

水晶宮

回覆樓主:

以前同你們一樣,每星期六放工就會同同事一齊去玩,感情好好,可惜一,二年就各散東西,慢慢失去聯絡。錯過的戀情,人和事等等,都是留返比自己,好少同人講,而家人大左,好耐無回味過

珍珠宮

rose0619 發表於 17-8-9 16:31
唔知大家有無, 我同我同年的best friend 就間唔中講下以前剛出來做事, 工餘班的人和事,

例如 逄六、日 ...

我覺得人大左只應向前望,往事只能回味。

成日想當年,好快傾完冇話題。

珍珠宮

ricecooking 發表於 17-8-9 20:17
以前同你們一樣,每星期六放工就會同同事一齊去玩,感情好好,可惜一,二年就各散東西,慢慢失去聯絡。錯過 ...

自己在心中回味就得啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 17-8-9 16:37
有2 班朋友係由細玩大, 每次食飯總會提起以前去玩發生過趣事,
時間過得好快. ...

係呀 , 講起攪笑嘢都重會笑呀

用戶要求終止服務

回覆樓主:

以前黃耀明明哥有首由Wyman填詞嘅歌就係講呢啲緣聚緣散:
“幾多派對幾多個失散伴侶
幾多個故事並無下一句
轉機轉車轉工轉會轉校
你在哪裡散去?“

對於以前嘅人同事,留在記憶就算了。
如要懷念昔日香港,我會上facebook一些懷舊群組討論下舊時嘅事

侯爵府

回覆樓主:

我有幾個識咗二三十年嘅中學同學,一年會約幾次食飯,久唔久都會想當年再互相吐糟一下。舊年小女升讀我哋母校,因為有新updates 例如仲喺度教嘅老師,一個喺現任校長,一個係訓導主任,一個係中文科主任,我哋同學間又多咗料想當年。

水晶宮

bik1229 發表於 17-8-9 20:32
自己在心中回味就得啦。

好少諗起了,今晚回味下先

珊瑚宮

回覆樓主:

隔離舖講工聯會跟陳振華學睇相,都係廿幾年前既事lu

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都成日諗起舊時的事, 仲會浮現返以前同父母相處既點滴, 現在父母健在, 只係年紀大左越來越多病痛

首頁

尾頁

跳至