義工

嬰兒醫護 今日: 15|主題: 77289

二個月BB,已兩日無便便!求教!

大宅

國民生產總值:2306

代友問,全人奶B,跟身餵,呢兩日都有8至10條濕片,但就無便便!
求教!!

王國熱話
【活動結束】[王國紛分Fun] 農場參觀 ‧ 種...
【活動結束】[王國紛分Fun] 國王帶你遊樂...
【活動結束】「T.Park [源.區]」 免費參...
【活動結束】與Peppa Pig 製作星空掛飾工作...

別墅

國民生產總值:763

臭脾氣 發表於 17-8-9 16:37
代友問,全人奶B,跟身餵,呢兩日都有8至10條濕片,但就無便便!
求教!!
...

有冇比d水佢飲呀?

大宅

國民生產總值:1209

只要濕片夠肚子冇硬就唔洗驚、我人奶b2個月時試過6日先有poopoo,問過醫生又話吸收好先排得少

子爵府

國民生產總值:10780

求教!!
...

我個女當年試過5日冇便便,但E生話人奶B係正常

大宅

國民生產總值:3794

mei_ling1020 發表於 17-8-9 23:31
有冇比d水佢飲呀?

全人奶唔需要飲水,我囡全人奶都試過6,7日先有便便,完全吸收晒d 人奶

珍珠宮

國民生產總值:31900

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

求教!!
...

全人奶未加固前吾駛飲水架,我b試過5日先有便便,加固後(大約6個月大)先好比水佢飲,人奶媽吾易做,加油呀!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.