用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.78%

義工

自由講場 今日: 382|主題: 943585

跳至
點解韓國人咁鐘意整容...  

水晶宮

國民生產總值:59062

BKXmas勳章

話說朝鮮在明.清...都是中國之屬國,有咩事就會有天朝嚟保護,交番多少保護費是應該的:貢品也!
明朝永樂年間,明成祖朱棣聽聞朝鮮女子美貌出眾...於是就派特使向高麗王傳達自己的意思...屬國當然不敢怠慢,趕緊從全國選取了幾名美女貢給朱棣...當朱棣興高采烈來看望這些美女,瞬間就傻了眼,一瞼嫌棄的表情...但礙於面子還給了分封職位並派人回贈禮物...太監口頭宣布聖旨:去年你們進貢的女子們,胖的胖,麻的麻,矮的矮,都不甚好,但你們也敬重心,上頭封妃的封妃,封美人的封美人,封昭容的封昭容...
清朝多爾袞攝政期間命朝鮮王為其挑選幾名出眾美女,話咁快貢女來了,多爾袞跑出山海關迎接...一打開馬車窗帘,瞬間瞼都變黑,揮起長鞭怒罵使者:公主醜,侍女陋,汝國並無半分誠意...

從此朝鮮人對容貌就非常著緊...
(附清朝貢女圖)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

國民生產總值:33800

熱血勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

自己親自去揀咪冇事囉…

複式洋房

國民生產總值:216

都還好,唔算好醜吧?

公爵府

國民生產總值:27222

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

........d髻都好綁得好結實

侯爵府

國民生產總值:23025

畀面勳章 BKXmas勳章

我見北韓個d出來見人的都幾靚, 冇理由揾d咁的. 好明顯唔想拎d靚的出來

子爵府

國民生產總值:12107

BKXmas勳章

最靚果d朝鮮王嘆梗,點會肯拎出黎
右邊果個年紀好大下

大宅

國民生產總值:3929

BKXmas勳章

回覆樓主:

最肉酸係個頭

公爵府

國民生產總值:27587

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

男爵府

國民生產總值:9361

回覆樓主

公爵府

國民生產總值:29153

BKXmas勳章

做咩乞兒咁款!?韓國衫好令架?

大宅

國民生產總值:4283

BKXmas勳章

回覆樓主

清朝d妃嬪都唔弱啦

水晶宮

國民生產總值:66822

瞓得好勳章 親子探索遊 畀面勳章 吸收力勳章 ProAbsorb勳章 Xmas吸收勳章 BKXmas勳章 2017勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

頭髮一舊舊, D衫又似床單圍住自己

公爵府

國民生產總值:26374

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

只怪當年未有亞洲四大邪術
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

公爵府

國民生產總值:29153

BKXmas勳章

多爾滾年代已有照相機?

水晶宮

國民生產總值:62367

BKXmas勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

國民生產總值:2602

cinda72. 發表於 17-8-9 17:25
只怪當年未有亞洲四大邪術

即係咩

珍珠宮

國民生產總值:45410

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

ms_maybb 發表於 17-8-9 17:25
清朝d妃嬪都唔弱啦
我都想講,清朝d妃嬪可能都差唔多樣吧。。

伯爵府

國民生產總值:18246

BKXmas勳章

頭髮係咪真架, 咁咪好長

公爵府

國民生產總值:26374

BKXmas勳章 2017媽媽節

pinglam0101 發表於 17-8-9 17:27
即係咩

南韓整容,
日本化妝,
泰國變性,
中國ps
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

子爵府

國民生產總值:10435

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我諗唔係收埋靚女自己嘆, 係根本冇靚女
如果佢地唔整容, 真係唔掂架!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎