親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

三日兩夜住legoland, 小朋友12yrs &14yrs.第一日到步都夜晚,第二日得一日時間玩,第三日食完早餐便要趕去搭船去民丹島,可能只玩得theme park, 而water park 都未必有時間玩到. 但如兩樣都唔玩有無其他地方
JM 們有無提議呢?謝謝!

子爵府

MiMiLok 發表於 17-8-9 17:51
三日兩夜住legoland, 小朋友12yrs &14yrs.第一日到步都夜晚,第二日得一日時間玩,第三日食完早餐便要趕去 ...

小朋友咁大theme park 會觉得悶(啲game吾刺激),water park 反而可能岩玩啲

大宅

回覆樓主

剛上星期回來,我地玩左water park先,但Water park 大水桶果個位維修冇得玩! 我諗你仔女咁大個,佢地玩滑梯果d先覺得好玩!

你仔女應該覺得Theme park 小兒科! 小火車又維修冇得坐!揸車又維修!連門口個招牌影相位都維修

我覺得USS & Sentosa 好玩好多

wcpcelia    發表於 17-8-10 09:01

別墅

wonadaol 發表於 17-8-9 19:29
剛上星期回來,我地玩左water park先,但Water park 大水桶果個位維修冇得玩! 我諗你仔女咁大個,佢地玩滑 ...

多謝你的分享,我都有諗緊點玩法,我都會去USS.
JM, thanks a lot

別墅

fghjkl 發表於 17-8-9 18:46
小朋友咁大theme park 會觉得悶(啲game吾刺激),water park 反而可能岩玩啲

好的,再度度. 謝謝

大宅

三日兩夜住legoland, 小朋友12yrs &14yrs.第一日到步都夜晚,第二日得一日時間玩,第三日食完早餐便要趕去 ...

如12及14歲,不是特別喜歡lego,只玩legoland,不如只玩星加坡

wcpcelia    發表於 17-8-10 09:01

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 wonadaol 的帖子

請問知唔知幾時開返呀? 我8月尾去﹐我小朋友最想就係揸車同大水桶玩

大宅

wendyaupooh 發表於 17-8-10 16:35
回覆 wonadaol 的帖子

請問知唔知幾時開返呀? 我8月尾去﹐我小朋友最想就係揸車同大水桶玩

你上官網睇下有冇講,我都係去到先知冇得玩

男爵府

wonadaol 發表於 17-8-10 18:59
你上官網睇下有冇講,我都係去到先知冇得玩

請問你們上星期幾去的?

大宅

hoho326 發表於 17-8-11 18:39
請問你們上星期幾去的?

我星期三、四入園

大宅

hoho326 發表於 17-8-11 18:39
請問你們上星期幾去的?

仲有,果日我們諗住去Aeon商埸食飯,坐的士途経當地逢星期三才開的夜市,超正好多嘢食,又有榴蓮,又平,海南雞飯二人份都係RM$15!

wcpcelia    發表於 17-8-12 19:09

男爵府

wonadaol 發表於 17-8-12 14:49
仲有,果日我們諗住去Aeon商埸食飯,坐的士途経當地逢星期三才開的夜市,超正好多嘢食 ...

好多謝你的資料,好有用,等我到時候問下人那夜市的位置先

大宅

hoho326 發表於 17-8-12 16:57
好多謝你的資料,好有用,等我到時候問下人那夜市的位置先
...

記得!只有星期三才開,不過回程返legoland 酒店要搵的士,叫價RM$25.

男爵府

我剛去完星,又係帶住14,18歲去,原先都想入legoland , 所有朋友話超齡,最終放棄,只去星玩,入左2天聖淘沙,另4天星悶到我地想快快返香港。星比較岩小學及幼稚園小朋友去。中學生真係悶。

別墅

1205 發表於 17-8-12 19:53
我剛去完星,又係帶住14,18歲去,原先都想入legoland , 所有朋友話超齡,最終放棄,只去星玩,入左2天聖 ...

今日本來剩係玩theme prk. 賣飛講如果買combo 會平D. 因住係園內酒店及用銀聯咭,所以計過都低D. 等於一項park 嘅價錢,好多時間玩晒兩樣,water theme park 玩小喇叭及五睇天梯及普通滑睇都玩左幾次唔駛點排隊。 Theme Park 玩過山車玩左幾次,揸下船。另玩下其他都ok. 係惟一坐船滑落去會濕身。大致上都ok. 就係唔駛點排隊.
夜晚叫的士去食海鮮,比起香港都抵食,之後坐番之前約左的士返酒店。

wcpcelia    發表於 17-8-15 14:33

禁止訪問

大宅

熱血勳章

wonadaol 發表於 17-8-9 19:29
剛上星期回來,我地玩左water park先,但Water park 大水桶果個位維修冇得玩! 我諗你仔女咁大個,佢地玩滑 ...

揸車知唔知維修幾耐?係6歲以下嗰個定以上嗰個維修?謝謝

大宅

chanbaobb 發表於 17-8-15 19:39
揸車知唔知維修幾耐?係6歲以下嗰個定以上嗰個維修?謝謝

6歲以上果個呀

大宅

MiMiLok 發表於 17-8-14 23:05
今日本來剩係玩theme prk. 賣飛講如果買combo 會平D. 因住係園內酒店及用銀聯咭,所以計過都低D. 等於一項 ...

玩得開心最重要

大宅

熱血勳章

wonadaol 發表於 17-8-15 19:40
6歲以上果個呀

唔該晒

首頁

尾頁

跳至