用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 155|主題: 117509

早上大家用咩護膚品?無油保濕?

複式洋房

國民生產總值:124

BKXmas勳章

本身混油肌 已經用好少野 無化妝 只用控油toner 加b3 serum 同埋防曬 但未出門口已經覺得好似好笠 張住張住咁 好似焗到爆瘡

你地平時用開咩㗎?

有無人有用過kiehls個無油保濕gel? 有無d oil-free skincare 推介呀?

王國熱話
bb唔肯訓低換片
屙爛poo 搞到成個pat 都係好難搞
介夜奶問題
bb唔肯瞓覺

複式洋房

國民生產總值:231

BKXmas勳章

我用開噴噴,我本身係t字位較油,u字位較乾,用左一個月到發現額頭t位無以前咁油,兩邊面同下巴都水潤左,做到水油平衡,仲有提升功效,眼皮位雙眼皮出返黎👍👍

男爵府

國民生產總值:8033

BKXmas勳章

deliciouskid 發表於 17-8-9 18:26
本身混油肌 已經用好少野 無化妝 只用控油toner 加b3 serum 同埋防曬 但未出門口已經覺得好似好笠 張住張住 ...

B3係好,但我覺得而家天氣,如果冇冷氣環境,都可能覺得立!我多數夜晚先用B3。
你就算唔想油面,但都要搽番基本toner、lotion、防曬,你好似冇左lotion嗰part??
我都係混合油肌,但冇刻意搵「控油」skin care呀,主力要勁補濕。朝早肌底液(零油份,比toner補濕度高d)、B5、美白serum/firming serum、清爽補濕lotion、防曬霜/防曬霜加防曬粉。
有時朝早都會快手一個補濕gel mask/ firming mask,咁都可以控油好好!

大宅

國民生產總值:2767

回覆樓主:

天氣熱,我大女兒是油肌,她說沒冷氣搽甚麼都辛苦。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎