論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

兩位小朋友,兩個升小學,解約原因:
1. 主要係佢成日玩電話,提過佢有少少改善,但幾日後又嚟過
2. 成日同個女郁手郁腳,有幾次個女話姐姐打佢痛,但我唔知玩定打
3. 放學叫佢要求小朋友做功課,成日話小朋友唔聽佢話,自己就入房玩電話

關係唔差,但唔知點講解約,想一個月通知,不過我驚佢玩嘢

男爵府

monchhichi0718 發表於 17-8-9 21:54
2. 成日同 ...

工人做咗幾耐?

男爵府

jumug 發表於 17-8-9 22:39
工人做咗幾耐?

踏入8個月

大宅

回覆樓主

如果佢做到嘢,冇咩甩漏, 最好 keep, 叫佢改善。

裝 cam, 比佢知道 唔可以亂嚟

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係同佢講清楚你的要求, 再比少少時間睇下可否改善...

如果唔係, 就換人, 計齊人工/大假/機票, 叫佢簽收(唔留一個月)

男爵府

fishchow 發表於 17-8-10 07:04
如果佢做到嘢,冇咩甩漏, 最好 keep, 叫佢改善。

裝 cam, 比佢知道 唔可以亂嚟

我有cam,不過無乜阻嚇作用

男爵府

wcpcelia 發表於 17-8-10 08:55
一係同佢講清楚你的要求, 再比少少時間睇下可否改善...

如果唔係, 就換人, 計齊人工/大假/機票, 叫佢簽收( ...

其實我炒咗就唔再用工人,一向都唔鍾意工人,不過99年紀大,搵個人幫手,點知就煩,佢每晚8點可以休息,朝早7點起身,我出門口,小朋友喺無無水佢都唔點理,功課無叫佢教,叫只佢叫小朋友做都唔願

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔洗比個咩原因佢了, 計齊嘢, 叫佢簽收就可以

公爵府

monchhichi0718 發表於 17-8-9 21:54
2. 成日同 ...

就話佢時時玩電話law.
吾好一個月通知la,你都話佢好大力打個女. 抄佢後可能真係打.

珍珠宮

monchhichi0718 發表於 17-8-10 09:12
其實我炒咗就唔再用工人,一向都唔鍾意工人,不過99年紀大,搵個人幫手,點知就煩,佢每晚8點可以休息,朝 ...

有老人家又有小朋友,已請工人,諗清楚才不用!

男爵府

karshing 發表於 17-8-10 13:51
有老人家又有小朋友,已請工人,諗清楚才不用!

老人家幫我湊咋唔同住㗎,唔洗照顧佢

男爵府

回覆 monchhichi0718 的帖子

想一個月通知,又好聽的原因,咪話二個升小一,話讀全日(即使唔喺都咁講)老人家嚟幫。咁就好好聽,減少玩嘢機會。
即炒的,直頭篤佢的衰嘢出嚟。

複式洋房

2. 成日同 ...

我情况同你一樣,但我姐姐做左4年幾呀!但近呢一年越黎越差,成日掛住玩電話,做野又表面,我都諗緊點同佢講, 比唔比一個月通知佢呀!!

男爵府

Careyyeemama 發表於 17-8-11 10:12
我情况同你一樣,但我姐姐做左4年幾呀!但近呢一年越黎越差,成日掛住玩電話,做野又表面,我都諗緊點同佢 ...

但我小朋友鍾意佢,係我覺得玩電話我唔鍾意

複式洋房

monchhichi0718 發表於 17-8-11 14:37
但我小朋友鍾意佢,係我覺得玩電話我唔鍾意

我個囡都好鐘意姐姐架,由細照顧到大,哥哥就無乜所謂,姐姐亦成日借妹妹把口比説話我聽, 咁做我好反感!!

男爵府

Careyyeemama 發表於 17-8-11 16:17
我個囡都好鐘意姐姐架,由細照顧到大,哥哥就無乜所謂,姐姐亦成日借妹妹把口比説話我聽, 咁做我好反感! ...

係,我懷疑我女俾姐姐氹咗,之前話唔要姐姐㗎(emoji)(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至