用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 158|主題: 131171

[星馬] 我 plan 左 7日星馬行程,會唔會太少?

大宅

國民生產總值:3159

BKXmas勳章

我初步 plan 左7日星馬行程,住牛車水,會唔會太多時間剩?請各位去過星馬嘅 jm 比啲意見

第1日,4點機到新加坡,duck tour + 夜間動物園

第2日,kidzania + 唐人街

第3日,聖淘沙水族館 + 水上樂園 + Luge

第4日,Legoland

第5日,Legoland

第6日,環球影城

第7日,科學館,4點機返香港

王國熱話
有沒有人呢個月份辭職呢?
老闆比樣你完全唔識做嘅嘢你....
決定辭職

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

回覆樓主:

行程ok, 每日一两個景點,可以輕鬆d。
不過, 一d熱門的旅遊區都沒有安排去, 例如 iflyer, Gardens by the bay, orchid road, 魚尾師 等等。

版主

國民生產總值:115270

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

4點幾到新加坡,duck tour完再night safari? 咪好趕?night safari唔係有飛就入到場,要排架。我上次拎7:xx飛,唔知訂遲左(無留意車程咁耐),結果排到9:xx飛至入到場,玩玩下望下鐘11:45,嚇到我飛起幾驚無車搭

大宅

BKXmas勳章

victorkool 發表於 17-8-10 08:08
不過, 一d熱門的旅遊區都沒有安排去, 例如 iflyer, Gardens by the b ...

iflyer 同garden by the bay 唔去,因家人話冇興趣, 我唔知有呢個景點 orchid road, 等我上網搵料先,謝謝提醒 我唔記得左要去魚尾師,再次多謝提醒

大宅

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 17-8-10 08:20
4點幾到新加坡,duck tour完再night safari? 咪好趕?night safari唔係有飛就入到場,要排架。我上次拎7:xx ...

排咁耐 咁我再排過行程先,謝謝你

別墅

國民生產總值:912

BKXmas勳章

回覆樓主

第一日,落機入市區都黃昏了,不如軽鬆d行下魚尾獅附近,影下相,之後去食晚餐!

尾日才去牛車水,烏節路行下買手信!

別墅

BKXmas勳章

回覆樓主

第三和第六日,景點都在聖陶沙,你會不會考慮住島內,省交通時間

別墅

BKXmas勳章

回覆樓主

如果你考慮去legoland,盡量避免星期五、六、日或者當地的假期,因為過關會好塞車及多人

翡翠宮

國民生產總值:89718

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

devilray666 發表於 17-8-9 22:05
我初步 plan 左7日星馬行程,住牛車水,會唔會太多時間剩?請各位去過星馬嘅 jm 比啲意見

第1日,4 ...

小朋友幾大? 坐完飛機, 之後坐duck tour 會趕, 仲要去埋 safari 會好攰.

會唔會第3日聖淘沙安排一連3日咁去? 可以住聖淘沙入面d 酒店.

大宅

BKXmas勳章

wonadaol 發表於 17-8-10 19:18
第一日,落機入市區都黃昏了,不如軽鬆d行下魚尾獅附近,影下相,之後去食晚餐!

尾日才去牛車水,烏節路 ...

謝謝你

大宅

BKXmas勳章

wonadaol 發表於 17-8-10 19:20
第三和第六日,景點都在聖陶沙,你會不會考慮住島內,省交通時間

2月book 酒店時無諗行程,Book 左牛車水附近酒店,早知book 聖淘沙 謝謝你

大宅

BKXmas勳章

wonadaol 發表於 17-8-10 19:23
如果你考慮去legoland,盡量避免星期五、六、日或者當地的假期,因為過關會好塞車及多人
...

已避左星期五、六、日,謝謝提醒

大宅

BKXmas勳章

bosch 發表於 17-8-10 20:18
小朋友幾大? 坐完飛機, 之後坐duck tour 會趕, 仲要去埋 safari 會好攰.

會唔會第3日聖淘沙安排一連3日 ...

已book 酒店,下次一定要book 聖淘沙住一、兩晚。第一日真係有啲趕,所以我都係唔去兩個景點,謝謝你

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主

如果咁樣,各位又點睇呢?

第1日,4點機到新加坡,夜間動物園 (係咪只可以搭的士去?)

第2日,科學館 (MRT 綠線 jurong east) + 唐人街牛車水 (MRT 紫線 Chinatown)

第5日,Legoland + garden by the bay (MRT 紅線 marina bay)

第6日,環球影城 + art science museum (MRT 藍線 bayfront)

第7日,duck tour (MRT 藍黃線 promenade) + 魚尾獅 (MRT 紅綠線 raffles place),4點機返香港

Many many thanks!!

大宅

BKXmas勳章

victorkool 發表於 17-8-10 08:08
不過, 一d熱門的旅遊區都沒有安排去, 例如 iflyer, Gardens by the b ...

最後都係加埋 Gardens by the bay

翡翠宮

國民生產總值:89718

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

devilray666 發表於 17-8-10 21:20
已book 酒店,下次一定要book 聖淘沙住一、兩晚。第一日真係有啲趕,所以我都係唔去兩個景點,謝謝你:kiss ...

第1日,4點機到新加坡,夜間動物園 (係咪只可以搭的士去?)
第2日,科學館 (MRT 綠線 jurong east) + 唐人街牛車水 (MRT 紫線 Chinatown)
第5日,Legoland + garden by the bay (MRT 紅線 marina bay)
第6日,環球影城 + art science museum (MRT 藍線 bayfront)
第7日,duck tour (MRT 藍黃線 promenade) + 魚尾獅 (MRT 紅綠線 raffles place),4點機返香港

book 晒巿區酒店都好, 可以睇天氣改行程.

新plan ok 呀. 不過第7 日要唔知夠唔夠時間, 你12點幾開始要回程.

我地3個小朋友, 4-8歲, 玩下午開始響環球影城玩就夠, 下晝至去唔駛排咁耐隊.

我地4點機到, 之後去
gardens by the bay 睇night show.

別墅

國民生產總值:759

BKXmas勳章

回覆樓主:

USS 全日都係咁多人, 宜一早進場玩,暑期旺季, 冇咩時間小d人。 玩夠幾時走都得。

Gardens by the bay 最好預半日時間, 有2個場館, 晚上燈光show 值得一看。

大宅

BKXmas勳章

bosch 發表於 17-8-10 22:10
第2日,科學館 (MRT 綠線 jurong east) + 唐 ...

謝謝你

大宅

BKXmas勳章

victorkool 發表於 17-8-11 09:09
USS 全日都係咁多人, 宜一早進場玩,暑期旺季, 冇咩時間小d人。 玩夠幾時走都得。

Gardens by the bay 最好 ...

謝謝你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎