用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.80%

義工

自由報料 今日: 37|主題: 256877

雪櫃的決擇

大宅

國民生產總值:3685

BKXmas勳章

大家都知雪櫃梗係越大越好啦,但係位置所限挑選左三部,

唔知大家點睇又有冇JM用家比D意見呢?

三夔 MR-CX46EJ 淨容量 298公升
600 (闊) x 1,820 (高) x 660 (深)
$5100

日立 R-SG38FPH 淨容量 329公
600 (闊) x 1,810 (高) x 655 (深) 毫米
$5690

樂聲 NR-BR347ZS 淨容量 282公升
闊 600 x 深 629 x 高 1726(毫米)
$4870

若然唔睇價錢邊部好呢?

男爵府

國民生產總值:6209

BKXmas勳章

這3個牌子都好,我會揀最大容量和有變頻的一部

大宅

國民生產總值:4718

BKXmas勳章

回覆樓主

我同樓主一樣,最初都係揀頭兩部同埋有部Panasonic 日本製$8xxx比較,最後揀咗三菱,因為之前用開果部,已經用咗十年有多,覺得佢幾好。同埋都係睇自己需要,我要冰格大,同埋內籠好擺嘢,最後都揀返第一部三菱

大宅

國民生產總值:4688

BKXmas勳章

vadoo 發表於 17-8-10 01:19

因位置所限,兩個月前換左中間個部日立,感覺良好

大宅

國民生產總值:4624

BKXmas勳章 2017媽媽節

我買左第一部三菱, 第二部有電子制驚易壞, 第三部好似唔係一級能源~~

別墅

國民生產總值:822

BKXmas勳章

我之前都換左個雪櫃,咁好彩滙丰卡優惠,買左部三叔牌$2790,仲要係一級能源用電量低於200!!!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:2342

BKXmas勳章

回覆樓主:

我用緊三菱嗰個, 間格夠大, 夠凍, 好用

大宅

國民生產總值:2342

BKXmas勳章

bb豬媽媽 發表於 17-8-13 20:09
我用緊三菱嗰個, 間格夠大, 夠凍, 好用

睇錯添, 我個三菱係同一個款, 不過大一個size

男爵府

國民生產總值:6250

BKXmas勳章

Whirlpool 惠而浦 WB250
層板係玻璃板(大部份係膠板),
而且好處係高低可調較既自由度好高,
我購買後向廠商買多了一板層板,亦買了多一個門邊的隔層把它由三格變四格.
冰箱的實用空間也夠大

男爵府

國民生產總值:6250

BKXmas勳章

若果樓主多急凍野,真係要留意冰箱容量啊!

Panasonic 樂聲 NR-BR347ZS
冰格容量:48公升
冷藏格容量:234公升

日立 R-SG38FPH
冰格容量:54公升
冷藏格容量:275公升

三菱電機 MR-CX46EJ-ST
冰格容量:55公升
冷藏格容量:199公升
蔬果室:44公升

Whirlpool 惠而浦 WB250(LIX)
冰格容量:59公升
冷藏格容量:165公升

Samsung 三星 RT22FARAC(SP/SH)
冰格容量:53公升
冷藏格容量:181公升

男爵府

國民生產總值:9987

BKXmas勳章

買左第2部, 感覺良好, 控制版面唔覺易壞

大宅

國民生產總值:1499

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

惠而浦上面有JM都有講,我都係貪佢間格夠flexible,岩我,同埋容量夠

伯爵府

國民生產總值:17295

BKXmas勳章

回覆樓主:

睇款,三櫃既三菱唔錯,我知所有三菱都係變頻

男爵府

國民生產總值:8873

BKXmas勳章

第二部日立,我用左5年,搬左2次屋,touch wood仲好好用,(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

國民生產總值:11013

2017勳章 BKXmas勳章

回覆 vadoo 的帖子

睇你需要咩容量,位置所限。。我之前買左樂聲,幾好用,電器都係睇彩數, 但千奇吾好買 惠x浦。。

伯爵府

國民生產總值:17295

BKXmas勳章

回覆樓主:

三菱

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎