在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果有睇我之前post 都知我做左一份工十幾年,突然被裁員,冇幾耐找倒一份工,人工被cut, 可惜返左工先知,原來老闆勁難頂,炒人換人係常事,做左兩個月又一次被炒,被炒後一個月後找倒一份工,係一份同政府有關連既工作,人工又再cut,以為同政府有關,可以穩穩定定,點知又係惡頂位,日日返工俾上司閙,閙到個人情緒低落,最終做了3個月頂唔順自己辭職,後來又找到一份新工,初頭上工都無咩野,同事都好好,點知老闆勁情緒化,一唔鐘意就閙到好癲,成日被閙白痴,無腦,而且日日都冇準時收工,甚至有試過做到12點幾,諗深一層,根本不適合自己有個5歲女兒,而且老闆咁情緒化,終有一日我頂唔順,這份工作不是長遠的,所以我趁未過3個月試用期又辭職了,又要面對失業再找工作,我承認可能自己也有問題,唔抵得閙,以前一份工做太耐不適應,作為自己是一個基督徒,我只能做是全然交俾神,希望衪帶領我前面的道路,願我盡快找到一份穩定及合適既工作. 阿們!

侯爵府

2024年龍年勳章

SofiaNg505 發表於 17-8-10 01:37
如果有睇我之前post 都知我做左一份工十幾年,突然被裁員,冇幾耐找倒一份工,人工被cut, 可惜返左工先知, ...

加油! 我身邊不少朋友都曾經歷這惡性循環的揾工階段, 不禁會抑鬱及懷疑自己

大宅

小菜豆 發表於 17-8-10 08:29
加油! 我身邊不少朋友都曾經歷這惡性循環的揾工階段, 不禁會抑鬱及懷疑自己
...

多謝你的鼓勵! 我會努力的!

子爵府

我同你既case差唔多, 努力搵工中

wcpcelia    發表於 17-8-10 14:40

複式洋房

HandShum 發表於 17-8-10 09:40

我都係咁,但我下年一月結婚,打算過埋婚禮再算

大宅

HandShum 發表於 17-8-10 09:40

大家共勉之,共同努力,加油!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大家加油
同一份工做好耐有好有唔好
但好多都LIKE STABLE既人
呢段時間見工話係休息下, 陪下小朋友
好過話返左幾份, 份份都2個月

大宅

crystalpui 發表於 17-8-10 12:02
大家加油
同一份工做好耐有好有唔好
但好多都LIKE STABLE既人

多謝你,有朋友都係咁教我,暫時send 左d 信出去未有回音,希望盡快找倒一份適合自己的工作。

wcpcelia    發表於 17-8-10 14:41

公爵府

如果有睇我之前post 都知我做左一份工十幾年,突然被裁員,冇幾耐找倒一份工,人工被cut, 可惜返左工先知, ...

咁真係好打擊自信心,不過加油喇,希望妳後面條路順啲

good_pig    發表於 17-8-13 14:01

大宅

加油!出面市道應該唔係咁好,我都搵咗好耐,今日見成咗!努力係會有回報,比多d正能量自己!

大宅

我深信天父一定會為我們作出最適合我地的選擇,不要怕,只要信,盡自己能力,問心無愧,千萬不要懷疑自己的能力。
趁這段空檔可多點時間陪伴女女成長, 這是一個難能可貴的機會。

男爵府

回覆樓主

求主保守帶領你,走過低谷。

男爵府

回覆樓主

加油,你一定會揾到一份好岩你既工架

子爵府

加油!好快會揾到份好工的!

大宅

biloveu 發表於 17-8-11 17:51
加油!好快會揾到份好工的!

多謝你鼓勵

男爵府

回覆樓主:

年頭,我轉二次工才找到合適架工……好講際遇

大宅

你搵咩工咁唔好彩,個個老闆都咁情緒化?係咪個個同事都畀人鬧?

男爵府

畀面勳章

同路人加油

別墅

我深信谷底反彈,只要唔好放棄,黑暗盡頭便是光明

大宅

加油~

首頁

尾頁

跳至