嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係新手,想請教請教各位媽媽 ~~ 我就快去日本, 請問有咩BB用品同孕婦用品係日本要必買架??

謝謝回覆!!

別墅

ksumsum 發表於 17-8-10 10:17
我係新手,想請教請教各位媽媽 ~~ 我就快去日本, 請問有咩BB用品同孕婦用品係日本要必買架??

謝謝回覆!! : ...

我都想知呀

子爵府

ksumsum 發表於 17-8-10 10:17

謝謝回覆!! : ...
朋友早前去完, 我10月都會去. 佢建議:
~MADE in JAPAN 初生袍, 毛巾, ETC..
~MEDELA 電泵
~ 奶樽
~bb 車( DHL 返黎)
~BK有媽媽STOKKE 成長椅, 話平一千, 我都會去睇下...
以上產品在東京TOYRUS / AKACHAN 買, AKACHAN 可退稅.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

之前几次我都係去大阪的 akachan (阿培野店) 同 toyrus,後者主要去買 apanman 玩具,前者就基本上咩bb用品都有,玩具亦有。

我都係主要力買定小朋友的底衫,介片褲,日製浴巾被仔等,就連餐具,卡通蚊貼都買,因為款式多又不太貴。

其實好多嘢都吸引好想買,但攞唔到咁多之餘,都驚會破產。

別墅

15週年勳章

大量紗巾
牙刷仔(360度果隻)
和尚袍
玩具
我都係去akachan掃貨

記得made in japan先買,入口貨仲貴過香港

複式洋房

hoppetta 六層紗

大宅

所有日製產品
一定平過香港
如紗巾, 浴巾, 袍仔, 防水墊
如餵母乳,可以買儲奶袋,奶墊

子爵府

回覆 ksumsum 的帖子

breastfeeding的話,pigeon 日版乳墊正, 軟熟過hk版好多好多好多.....hk 卓x成日無貨賣斷

大宅

親子王國15週年勳章

去西松屋,Akachan好多野啱,BB夾衣,和尚抱,褲仔,紗巾,手襪,襪仔,奶嘴,奶樽,口水肩,包被,大少少Combi ,Richell 飲水樽,可以換咀set裝,Combi 磨研器,碗,匙羹,包超玩具,牙膠,米餅,BB零食,象印水樽,保暖壺,游水片,2.8kg BB車等等,你上定網頁睇就啱,好多野買

首頁

尾頁

跳至