用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5400|主題: 932884

你地小朋友全日n班學費大約幾錢?  

伯爵府

國民生產總值:16686

BKXmas勳章

係咪閒閒地4、5千一個月?

子爵府

國民生產總值:13940

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

如果 讀政府幼稚園,家庭入息又低的話,有公式計算,有可能系0元學費(全免),詳情上學資處查詢~

珍珠宮

國民生產總值:39424

BKXmas勳章

回覆樓主:

我個陣有半資助,每月2017

大宅

國民生產總值:1606

BKXmas勳章

我囝讀嗰間好似同政府申請緊加學費,因而家仲係申請中,所以交住上年既先,約四千五左右,如申請到的話,就變成五千幾了~

大宅

國民生產總值:2115

回覆樓主:

2400~5000都有

子爵府

國民生產總值:10758

BKXmas勳章

回覆樓主

有冇資助先,我女個間冇資助8500

wcpcelia    發表於 17-8-10 14:56

伯爵府

國民生產總值:19158

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

冇資助 $ 6800

大宅

國民生產總值:1214

BKXmas勳章

回覆樓主:

8千幾

別墅

國民生產總值:595

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

N班都有資助??

子爵府

國民生產總值:12448

瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 BKXmas勳章

全日N真係好貴,4K-5K走唔甩
好彩我女9月K1,捱完,
學費年年加,早出世早讀,如果我女遲2年出世又再貴D

大宅

國民生產總值:2030

BKXmas勳章

回覆樓主

咁多人唔聽書 講緊係N班
又資助又乜又

子爵府

國民生產總值:11371

BKXmas勳章

pretty0 發表於 17-8-10 12:30
咁多人唔聽書 講緊係N班
又資助又乜又

N班有資助架,低收入個d

大宅

國民生產總值:2030

BKXmas勳章

ivycwl 發表於 17-8-10 12:34
N班有資助架,低收入個d

下 n班唔係一定要讀 點解會有資助既
有無資料可以下

子爵府

國民生產總值:11371

BKXmas勳章

pretty0 發表於 17-8-10 12:37
下 n班唔係一定要讀 點解會有資助既
有無資料可以下

我冇用過,但有親戚申請過,父母返工低收入俾半費

男爵府

國民生產總值:5003

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆 feifei_baby 的帖子

四千幾,扣完學券自己交2200左右。
未經本人同意,不得轉載以上內容

寶石宮

國民生產總值:437524

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

feifei_baby 發表於 17-8-10 11:08
係咪閒閒地4、5千一個月?

我個今年升k3,幾年前讀慈善機構開辦既幼稚園,學費要3千頭,如雙職父母,收入又唔超額可申請減免或全免

寶石宮

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

raro 發表於 17-8-10 12:41
回覆 feifei_baby 的帖子

四千幾,扣完學券自己交2200左右。

N班冇學券喎

珍珠宮

國民生產總值:45915

BKXmas勳章

我女讀個間係全日班,
有N班,
學費係4千蚊(已包食)

我女兩年前先3千2, 2年間, 已升到4千.....................
好CRAZY

寶石宮

BIGPAT 發表於 17-8-10 12:44
我女讀個間係全日班,
有N班,
學費係4千蚊(已包食)

呢幾年幼稚園學費升得好快

男爵府

國民生產總值:6187

BKXmas勳章

回覆樓主

我仔全日N,申請左社會需要,學費全免
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎