用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 455|主題: 921861

Facebook呃人店~Sunshine 舒の家居

大宅

國民生產總值:2053

2017勳章 BKXmas勳章

話說小妹7月尾上FB見到有一個廣告, 見到對鞋幾靚就入去望下啦! 睇左幾日見到好似幾多人落order (誤以為)...82號決定去買喇...落完單之後就即刻收到email5-7個工作天到貨, 最後尋日89到貨既時候我唔起公司, 叫左個同事幫我付款+收貨...

點知岩岩番到公司拆貨
...完全唔同款唔同色!!重點係對鞋既質素係似淘寶20幾蚊貨仔就買得到...鞋身硬過石頭...直頭唔著得人..咁我馬上上番個網搵聯絡方法....就比我搵到一個來自其他討論區出既post -> 轉至香港討論區...果下已經呆左...而家嘗試搵緊方法...不過都打定輸數...所以拿拿聲上黎同各位JM分享

落單呢就係呢個網落既http://joyful-online.com

原本想買既鞋:

落單後既email:

最後收到既鞋:

PS: 小妹平時成日上網買野, 今次係第一次中招, 我知我蠢...下次會check清楚先

別墅

國民生產總值:503

新型騙案

EllenHui    發表於 17-8-10 13:23
vickylove    發表於 17-8-10 12:49

大宅

國民生產總值:2915

回覆樓主

vickylove    發表於 17-8-10 12:49

別墅

國民生產總值:964

BKXmas勳章

呢排好多呢類貨到付款既呃人手法, 大家JM一定要小心, 驗左貨先好比錢. 貨不對版堅持拒收

EllenHui    發表於 17-8-10 13:24

別墅

國民生產總值:501

要小心啲

vickylove    發表於 17-8-10 12:56

珍珠宮

國民生產總值:31994

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2017媽媽節

雖然網購好方便, 但買之前要三思, 今次當跌錢啦

大宅

國民生產總值:4475

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

激死

大宅

Fishbbmama 發表於 17-8-10 12:27
呢排好多呢類貨到付款既呃人手法, 大家JM一定要小心, 驗左貨先好比錢. 貨不對版堅持拒收 ...
依種手法係令JM覺得可以唔洗比左錢先落單..有返個保障..佢地既手段係針對唔check貨既人...因為如果我當時起度...果刻收到貨都唔想即刻拆住..拎番自己位先拆..!

大宅

karenlyk 發表於 17-8-10 12:41
雖然網購好方便, 但買之前要三思, 今次當跌錢啦
係丫...都冇計!

珍珠宮

國民生產總值:46435

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

同情你

vickylove    發表於 17-8-10 13:02

別墅

國民生產總值:964

BKXmas勳章

博我地收左貨唔即刻CHECK, 收左錢就走人, 到發現有問題時, 你應該係唔會搵到電話, EMAIL去投訴

男爵府

國民生產總值:5184

BKXmas勳章

回覆樓主

我仲諗住買呢對,佢網站講到好舒服 !

大宅

Fishbbmama 發表於 17-8-10 12:58
博我地收左貨唔即刻CHECK, 收左錢就走人, 到發現有問題時, 你應該係唔會搵到電話, EMAIL去投訴 ...
係~!本身貨到付款係令到我們覺得有保障...放底左個戒心...所以大家都要小心

大宅

Nbs 發表於 17-8-10 13:02
我仲諗住買呢對,佢網站講到好舒服 !

@[email protected]咁你好幸運咁買之前睇到依個post喇~!!我聽人講台灣有官網...貼比你..
http://www.bonjour.tw/Footer/News.aspx

珍珠宮

國民生產總值:40055

玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

vickylove 發表於 17-8-10 11:13
話說小妹7月尾上FB見到有一個廣告, 見到對鞋幾靚就入去望下啦! 睇左幾日見到好似幾多人落order (誤以為)... ...

呢間嘢係fb見過,可能係廣告,
講到對鞋好c服,都有心動過,
但只睇圖,睇片唔安全,所以無買,
呢到有jm fb 講物都開舖,
話貨不對版。
你圖中鞋,好明顯係唔一樣。

大宅

MRS.KAREN 發表於 17-8-10 13:14

呢間嘢係fb見過,可能係廣告,
你好叻....我都諗左幾日先買!

珍珠宮

國民生產總值:40055

玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

vickylove 發表於 17-8-10 13:17
你好叻....我都諗左幾日先買!

之前呢到有jm係fb買鑊,
又係貨不對版,早幾日先開post。

我之前試過淘x同yahxx買過衫,
圖係好靚,好掂,貨到後唔係個回事,
尺寸唔岩,料唔掂,有時睇圖好難睇得出,
自此之後就唔想再喺,網上面買衫褲鞋襪。

大宅

MRS.KAREN 發表於 17-8-10 13:22

之前呢到有jm係fb買鑊,
我都有去你講果D地方買野...雖然唔算係貨不對版..不過一定冇圖咁靚...而家諗諗下好多時起網上面買衫褲鞋好似冇邊次會著....哈哈哈~!

珍珠宮

國民生產總值:46435

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎