用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 46|主題: 57306

仁安醫院張耀昌同黃濤,你地會擇邊個?  

大宅

國民生產總值:3479

BKXmas勳章

如果未决定到係順產定開刀,你地會擇邊個?你地覺得佢地邊方面好呢?

因為張耀昌可以喺下午睇,所以會prefer多一d。其他就完全沒有idea la...

知唔知道佢地嘅收費是否有所不同呢?

請各JM 分享一下....thx!

大宅

國民生產總值:1617

回覆樓主

我係黃濤醫生(唔係"王")

大宅

BKXmas勳章

pussykat 發表於 17-8-10 14:57
我係黃濤醫生(唔係"王")

咁你覚得黃濤醫生點呀?你係順產定開刀?

大宅

turtoto 發表於 17-8-10 19:35
咁你覚得黃濤醫生點呀?你係順產定開刀?

無得頂!我係平時都搵開佢做婦科檢查,所以一有左就去搵佢。

唔係口水佬但講野中肯,對病人上心,冇必要既檢查唔佢唔會叫你side錢做,特別檢查佢會同你講明仁安幾錢,出面做又大約幾錢,唔會要求你一定要係仁安做。做事爽快但手法溫婉,冇令人覺得hard feeling...

我覺得佢有時好似唔想賺錢咁。

別墅

國民生產總值:773

BKXmas勳章

pussykat 發表於 17-8-10 19:42
無得頂!我係平時都搵開佢做婦科檢查,所以一有左就去搵佢。

唔係口水佬但講野中肯,對病人上心,冇必要 ...

你系剖腹產嗎

大宅

koalalee88 發表於 17-8-10 19:47
你系剖腹產嗎

未知呀,佢話我可以諗下先

別墅

BKXmas勳章

pussykat 發表於 17-8-10 19:52
未知呀,佢話我可以諗下先

你去診所睇,定仁安book距,吾知診所睇又便幾多呢

大宅

koalalee88 發表於 17-8-10 20:01
你去診所睇,定仁安book距,吾知診所睇又便幾多呢

我去醫院睇佢,但我知翹康平少少。

別墅

BKXmas勳章

pussykat 發表於 17-8-10 20:12
我去醫院睇佢,但我知翹康平少少。

哦,貴少少就直接去仁安算了

大宅

koalalee88 發表於 17-8-10 21:32
哦,貴少少就直接去仁安算了

如果唔太介意budget就仁安啦,之前去過翹康人逼到好似銀行擠提咁

仁安基本上半小時內都睇到佢,有時係醫生等人⋯⋯

複式洋房

國民生產總值:147

BKXmas勳章

回覆樓主

剛剛係上月26號搵張耀昌剖腹,第二天已經可以落地,當然傷口有痛,但係可以接受。。
我自己覺得張醫生係一個仁醫,因為我係26號凌晨穿水,初初唔肯定係咪,whatsapp問佢,即刻打黎,凌晨開刀佢無額外收費,最後埋單仲收平左。
年初我作小產,亦因爲佢,救左我同bb,個陣我流左好多血,同已經打定輸數,佢開左一隻勁啲既安胎藥我。。
之後有啲咩事,我都有whatsapp問佢,而佢亦會回覆。

大宅

BKXmas勳章

ipmoney 發表於 17-8-11 08:09
剛剛係上月26號搵張耀昌剖腹,第二天已經可以落地,當然傷口有痛,但係可以接受。。
我自己覺得張醫生係一 ...

Thanks for your info.!

別墅

國民生產總值:502

BKXmas勳章

pussykat 發表於 17-8-10 21:45

如果唔太介意budget就仁安啦,之前去過翹康人逼到好似銀行 ...

仁安醫院出名睇醫生特別貴, 出去市區睇市區診所應該平好多。

大宅

cocolachina 發表於 17-8-11 08:40
仁安醫院出名睇醫生特別貴, 出去市區睇市區診所應該平好多。

我知,我都講左係貴啦,但我唔想同人逼

複式洋房

國民生產總值:160

BKXmas勳章

回覆樓主

年頭張醫生順產。
因為bb有少少問題要催生,生產過程好順利。
張醫生產前產後檢查都好細心有耐性唔hard sale 亦會幫你save money. 好關心病人!

睇文2個醫生都一律係好comments. 我想2個都係好好既醫生(黃醫生我未睇過)

當然張醫生時間都好易就。最緊要孕婦同醫生夾到對醫生信任! 我就好信張醫生,佢叫我點我就點,生產時見到佢成個人放心哂!

別墅

國民生產總值:544

BKXmas勳章

回覆樓主

我搵黃濤接生的,全個懷孕過程令你feel comfortable ,唔會呃你$,Oscar政府照左,會叫你四星後先返去,唔洗檢查咁密。

複式洋房

國民生產總值:190

BKXmas勳章

回覆樓主:

我岩岩睇完第一次產檢係黃濤,唔算好多野講,但有問必答,中肯,唔會講廢話,感覺良好。

別墅

國民生產總值:850

BKXmas勳章

回覆樓主

2個都有睇過,本身睇張耀昌,後尾時間唔夾改睇黃濤,但黃濤有時放假我又睇下張耀昌咁,2個都好中肯唔會猛叫人係私家做檢查。
試過有特別情況,會幫手叫我返健康院驗血,之後拎報告俾返佢地,應該慳唔少。我個case係2個人都分別叫我返政府醫院生,所以唔知接生如何,但一直產檢都好細心,無話唔搵佢接生就有面色or 唔俾假紙。

別墅

國民生產總值:975

BKXmas勳章

Kittyeah 發表於 17-8-11 09:19
年頭張醫生順產。
因為bb有少少問題要催生,生產過程好順利。
張醫生產前產後檢查都好細心有耐性唔hard sal ...

張 醫生 順產醫生費 收費幾多?

大宅

tsubalia 發表於 17-8-13 01:44
我岩岩睇完第一次產檢係黃濤,唔算好多野講,但有問必答,中肯,唔會講廢話,感覺良好。

...

熟左你就知佢原來好玩得
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎