用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
12oC.65%

義工

自由講場 今日: 1111|主題: 943780

跳至
淘寶集運請小心選擇 千祈唔好幫襯x淘

大宅

國民生產總值:2405

BKXmas勳章

之前幫襯開dimbuy。佢用順豐速遞,一向服務算幾好。但因為樓下順豐執咗,唯有幫襯另一間。咁我就求祈幫襯x淘。貨送上門。點知個速遞懶到求祈放管理處就算。個實Q講明屋企有人都放樓下唔打嚟俾我confirm。件貨送到嚟係爛哂。結果淘寶就再送過俾我。我喺深圳攞,件貨一啲損爛都冇!我同x淘講叫佢跟進同賠運費,點知個老細唔單止唔聽電話,仲話唔關佢哋事!我係叫佢哋同速遞跟進。佢哋就俾我電話我要我自己搞掂。速遞嗰邊話要有佢哋嗰邊個運單編號,我點知係乜?佢哋一味以前我要佢哋公司賠錢!起哂槓!我真係火到暈!搵過間速遞冇咁嬲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

國民生產總值:24141

BKXmas勳章

回覆樓主

用增益都好耐,暫時都算幾好,女店主又負責任,所以唔敢亂試其他,怕激到嘔血

大宅

BKXmas勳章

c.vieri 發表於 17-8-10 13:20
用增益都好耐,暫時都算幾好,女店主又負責任,所以唔敢亂試其他,怕激到嘔血
...

有你推薦,我決定幫襯你嗰間!!!我真係好嬲!佢俾個速遞公司電話我自己搞!我連個速遞公司名都唔知 !!佢又冇俾速遞個運單給我。仲唔聽我電話!我話要賠運費個老細即起槓唔肯幫我跟進!依家搞到我要去消委會投訴!!!呢間x淘一味推卸責任!好失望!!!!!

侯爵府

BKXmas勳章

kuroro 發表於 17-8-10 13:55
有你推薦,我決定幫襯你嗰間!!!我真係好嬲!佢俾個速遞公司電話我自己搞!我連個速遞公司名都唔知 !! ...

爽x無記錯之前都有jm開鋪講過話差

增益用咁耐係試過一次,見成日都無再更新訊息,問店主有咩問題、先發現運落香港途中,我件貨攝左係車到,女店主幫我打晒電話去搵,又鬧爆個快遞,好彩最後搵返。

大宅

BKXmas勳章

c.vieri 發表於 17-8-10 14:01

爽x無記錯之前都有jm開鋪講過話差

個老細真係好好!我都唔知之前有人話x淘差!我知嘅話,寧願俾多少少錢都要搵間好嘅集運!

侯爵府

BKXmas勳章

kuroro 發表於 17-8-10 14:09
個老細真係好好!我都唔知之前有人話x淘差!我知嘅話,寧願俾多少少錢都要搵間好嘅集運!
...

我都介紹左屋企人用呢間集運,一樣用左好耐都無問題,送埋上屋企。

可以試下先,覺得唔好再開鋪問下有無其他集運推介。

大宅

BKXmas勳章

c.vieri 發表於 17-8-10 14:11
我都介紹左屋企人用呢間集運,一樣用左好耐都無問題,送埋上屋企。

可以試下先,覺得唔好再開鋪問下有無 ...

係啦,原來x淘上網好多打手。佢呢間公司係one man band,得自提站地址,係搵唔到公司地址。冇諗過個老細咁衰!我一定要追究到底!

大宅

BKXmas勳章

kuroro 發表於 17-8-10 14:14
係啦,原來x淘上網好多打手。佢呢間公司係one man band,得自提站地址,係搵唔到公司地址。冇諗過個老細咁 ...

我就係因為件貨重先叫佢送上門。佢個免負條款寫到有乜損壞乜都唔包!送上門又唔係特別平!我做乜要幫襯?去羅湖自提點攞都要十蚊人仔!仲有佢啲運費係計人民幣!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

BKXmas勳章

kuroro 發表於 17-8-10 14:14
係啦,原來x淘上網好多打手。佢呢間公司係one man band,得自提站地址,係搵唔到公司地址。冇諗過個老細咁 ...

叫淘寶介入得唔得?

侯爵府

國民生產總值:20446

玩具勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

岩岩用多寶,唔知好唔好呢,第一次用,之前都係用4px,不過貴又多限制,重量體積地點,逐樣加價,火都黎,決定用第二間睇下點,希望無穿無爛,不過就要手動集

大宅

BKXmas勳章

chingnc 發表於 17-8-10 14:24
岩岩用多寶,唔知好唔好呢,第一次用,之前都係用4px,不過貴又多限制,重量體積地點,逐樣加價,火都黎,決 ...

我依家直接寄去深圳我上堂個地址。就算冇人幫我睇住件貨都算!因為集運又貴又要等!我係啲大件貨先用集運。因為我唔想抬!

禁止訪問

國民生產總值:4620

侯爵府

BKXmas勳章

豌豆花 發表於 17-8-10 19:26
係我俾佢小

比增益老闆娘呀?

禁止訪問

大宅

國民生產總值:2862

BKXmas勳章

豌豆花 發表於 17-8-10 19:33
4件唔見咗3件,首段速遞有派貨記錄,但佢話無收到......之後運另外3件都扣哂我啲嘢

...

咁講嘢都得

侯爵府

BKXmas勳章

豌豆花 發表於 17-8-10 19:33
4件唔見咗3件,首段速遞有派貨記錄,但佢話無收到......之後運另外3件都扣哂我啲嘢

...

哦,呢單我記得呀。

所以搵集運真係好講彩數,遇著衰果d真係激到嘔血。

禁止訪問

侯爵府

BKXmas勳章

豌豆花 發表於 17-8-10 21:29
最後無哂啲貨

d貨貴唔貴呀?

呢間野超賤呀

禁止訪問

侯爵府

BKXmas勳章

豌豆花 發表於 17-8-10 22:03
貴,係家私
就係太大件寄唔到順豐先用去

我之前就係運電腦椅落黎,見增益都運大件貨,所以先開始用呢間

當自己唔好彩啦,遇著d無良商人

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎