用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 143|主題: 933349

仔仔日日都話悶

男爵府

國民生產總值:6223

BKXmas勳章

以前讀幼稚園暑假都返學,所以從來都無問題,依家升小二放暑假日日都悶,我已經朝早叫佢去補習,下晝畫畫,佢都仲話悶,但佢一啲都唔覺得補習溫書辛苦,仲同我講英文唔好要學英文,但星期一至五已補習/2、4晚學游水/日仲去打籃球,已經好充實,我仲買咗set STEM玩具佢砌,佢砌完又話悶,仲有乜可以俾佢做/玩?

大宅

國民生產總值:3610

BKXmas勳章

我個仔K3 又係, 已經日日有暑假活動, 但一停低就叫悶...

水晶宮

國民生產總值:55603

BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

小朋友係咁
吾水理都係一句說話
吾水記住既

大宅

國民生產總值:3300

BKXmas勳章

回覆樓主

去圖書館睇書

子爵府

國民生產總值:12318

BKXmas勳章

口頭蟬都唔出奇呀, 只要一安靜落黎就會掛咀邊,,,,我都會架

子爵府

國民生產總值:12432

BKXmas勳章

我女返左暑期託管班, 今年第3年了, 前幾日去左summer camp, 日日都好充實開心. 一回家就沖涼食飯, 休息陣就一早上床訓, 冇咩機會比佢呻悶.

珍珠宮

國民生產總值:34628

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

去圖書館借一咋書過佢看, 看完再借, 再看
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

國民生產總值:2811

BKXmas勳章

我仔一樣, 一星期已學4日, 一停又話悶, 話寧願返學

大宅

國民生產總值:2039

BKXmas勳章

同佢報d 參觀汽水廠, 麵包廠, 等佢睇多d 野

子爵府

國民生產總值:12633

BKXmas勳章

回覆樓主:

你雖然日日有活動,但因為冇玩伴,所以應該都覺悶。下年你可以試下暑期託管班,有功課有活動又可外出參觀,最緊要有好多小朋友一齊玩。

大宅

國民生產總值:3264

開心吸收勳章

回覆樓主:

可能就係一至七你安排好日日都咁忙,一得閒d佢自己都唔知做咩好!

男爵府

國民生產總值:5938

BKXmas勳章

回覆樓主

上 youtube search "activities for __ year old", 好多活動,有 d 簡單可以自制,又有d 有趣但又學到野既。

珍珠宮

國民生產總值:36416

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

教佢煮飯洗衫做家務啦梗係。當佢工人咁駛佢又開心你又開心。

男爵府

國民生產總值:6223

BKXmas勳章

蛋蛋豬 發表於 17-8-10 15:14
同佢報d 參觀汽水廠, 麵包廠, 等佢睇多d 野

我想,無人帶,我返工㗎其實,佢日日打嚟

cwmanna    發表於 17-8-10 16:04

別墅

國民生產總值:524

同佢去下街啦~

大宅

國民生產總值:2039

BKXmas勳章

參加中心嗰d, 都唔需要你去, 有哥哥同姐姐帶佢去

珍珠宮

國民生產總值:43659

BKXmas勳章

monchhichi0718 發表於 17-8-10 14:42
以前讀幼稚園暑假都返學,所以從來都無問題,依家升小二放暑假日日都悶,我已經朝早叫佢去補習,下晝畫畫, ...

如果已經有咁多活動 我會由佢悶下

Why being bored is good for children. Read more: http://wef.ch/2cQ3se8

水晶宮

國民生產總值:61951

BKXmas勳章

去公園玩番幾個鐘, 返屋企就瞓吓覺...

男爵府

國民生產總值:8292

BKXmas勳章

回覆樓主

吾使上心,我個囡13歲,在旅行途中休息嗰一刻,都可以見佢係whatsapp同朋友講話boring

侯爵府

國民生產總值:23704

BKXmas勳章

回覆樓主:

去圖書館睇書
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎