自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位jm公司用緊咩hr system
係各位經驗當中,邊間比較好用

感謝大家

大宅

你搵candidates tracking system 定leaves & payroll system?
CTS 我用zoho
HRIS 用backstage

子爵府

回覆樓主

要睇間公司幾大?
Mnc?

大宅

MsPicasso 發表於 17-8-10 17:33
你搵candidates tracking system 定leaves & payroll system?
CTS 我用zoho
HRIS 用backstage

我地想用hr system 做payroll, tax, staff record, leave management 等等

我睇緊IPL, SAP, MRC, COL, HR Pro等

請問有沒有一些都係好用既系統可介紹呢?

感謝

大宅

Taitaimui 發表於 17-8-10 17:34
要睇間公司幾大?
Mnc?

我公司中小型
50-60人左右
但expand緊

有咩好推介呢
謝謝

珊瑚宮

回覆樓主:

IPL 好多公司用緊,但佢哋 technical support 好一般,唔係個個跟得咁好,如果公司做零售,多Variable payments 都可以考慮佢哋
MRC 用過但冇咩特別
你有冇問對方拎個clients list, 問吓實際用家意見?

珊瑚宮

回覆樓主:

之前HRIS 用 PeopleSoft, 公司有自己eLeave program, 每日倒data 過IPL做 payroll 同其他C&B, so far 如果冇事都好滿意

大宅

回覆樓主

oracle??

大宅

回覆樓主

我地公司好擔心個售後既support做得唔好,請問可以講多少少嗎?因為我地都覺得IPL好似幾好的

我都問晒佢地拎client list,但突然間打去人地到問又好似好怪?

謝謝你解答

大宅

bing-jing 發表於 17-8-10 23:12
之前HRIS 用 PeopleSoft, 公司有自己eLeave program, 每日倒data 過IPL做 payroll 同其他C&B, so far 如果 ...

Peoplesoft會唔會太大公司?

大宅

cicichanchan 發表於 17-8-10 23:25
oracle??

我都有搵到oracle,但好用嗎?

首頁

尾頁

跳至