用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 4400|主題: 933988

二手書包不去堆填區 捐出書包幫助山區貧童

珍珠宮

國民生產總值:36456

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

https://topick.hket.com/article/1876220/%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%9B%B8%E5%8C%85%E4%B8%8D%E5%8E%BB%E5%A0%86%E5%A1%AB%E5%8D%80%20%20%20%E6%8D%90%E5%87%BA%E6%9B%B8%E5%8C%85%E5%B9%AB%E5%8A%A9%E5%B1%B1%E5%8D%80%E8%B2%A7%E7%AB%A5?r=cpsdfb

珊瑚宮

國民生產總值:118169

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

seaman1982 發表於 17-8-10 17:20
https://topick.hket.com/article/1876220/%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%9B%B8%E5%8C%85%E4%B8%8D%E5%8E%BB%E5%A0 ...

基層唔洗啦!比山區

男爵府

國民生產總值:9984

BKXmas勳章

https://topick.hket.com/article/1876220/%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%9B%B8%E5%8C%85%E4%B8%8D%E5%8E%BB%E5%A0 ...

謝分享

男爵府

國民生產總值:6351

BKXmas勳章

謝謝分享

禁止訪問

國民生產總值:1079

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:1943

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔知可當書包的背襄收唔收,屋企有幾個擺好耐冇用。

男爵府

國民生產總值:6261

BKXmas勳章

貝兒Q 發表於 17-8-14 15:48
唔知可當書包的背襄收唔收,屋企有幾個擺好耐冇用。
引原文:

至於募捐的二手書包都有少許要求,機構只收集較深的背囊式書包,市民不要捐贈單肩帶式、手抽式的書包及行李拖拉式書包。

你參考下...睇下你家中個D 合唔合要求

大宅

國民生產總值:1943

BKXmas勳章

lambxx 發表於 17-8-14 15:57
引原文:

至於募捐的二手書包都有少許要求,機構只收集較深的背囊式書包,市民不要捐贈單肩帶式、手抽式的 ...

明白了,謝謝你

子爵府

國民生產總值:10266

BKXmas勳章

回覆樓主:

呢個post來得正好

大宅

國民生產總值:3372

BKXmas勳章

謝分享

別墅

國民生產總值:811

BKXmas勳章

謝分享

珍珠宮

國民生產總值:35008

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節 15週年勳章

可惜我無, 呀仔果個用咗9年, 仲會繼續用

大宅

國民生產總值:4541

BKXmas勳章

回覆樓主:

謝分享

子爵府

國民生產總值:13082

BKXmas勳章

回覆樓主:

舊年捐左

大宅

國民生產總值:1416

BK Milk勳章 BKXmas勳章

幫到人又環保,多謝分享
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎